Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Καταγγελία για ξυλοδαρμό συλληφθέντος

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τον ξυλοδαρμό του 20χρονου Αφροαμερικανού Τζέφρι Γουίλιαμς, κατά την ανάκριση, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή για τους τραυματισμούς δύο αστυνομικών που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης στο Φέργκιουσον, κατήγγειλε, χτες, ο δικηγόρος του.

Ο δικηγόρος του συλληφθέντος, Τζέρι Κρίστμας, σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφο του πρακτορείου «Ρόιτερς» πως ο πελάτης του υπέστη μώλωπες στην πλάτη, στους ώμους και τραύματα στο κεφάλι στη διάρκεια κράτησής του από αστυνομικούς. Ο ίδιος ο Γουίλιαμς εμφανίστηκε χτες σε δικαστήριο του Σεντ Λιούις ακούγοντας να απαγγέλλονται σε βάρος του οι κατηγορίες πρώτου βαθμού για επίθεση κατά αστυνομικών, κακούργημα που συνεπάγεται φυλάκιση 10 έως 30 έτη ή ισόβια κάθειρξη. Υποστήριξε ότι δεν πυροβόλησε τους δύο αστυνομικούς αλλά κάποιον άλλον με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές. Θα επανεμφανιστεί στο δικαστήριο στις 31 Μάρτη.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Λος Αντζελες ανακοίνωσε ότι διενεργούνται έρευνες για τον ελαφρύ τραυματισμό δύο αστυνομικών, με πολιτικά, το βράδυ της Κυριακής σε κακόφημη συνοικία του νότιου τμήματος της πόλης, όπου δρουν συμμορίες και λαθρέμποροι ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, συνέλαβαν τρία άτομα για ανακρίσεις και μετά τα άφησαν ελεύθερα καθώς δεν φάνηκε να συνδέονται με το περιστατικό. Εντούτοις, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι σφαίρες είχαν τελικό στόχο τους αστυνομικούς ή εάν οι τελευταίοι βρέθηκαν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ