Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια σήμερα της έκθεσης με έργα του Α. Τάσσου

Ξεκινά το αφιέρωμα της ΚΕ του ΚΚΕ στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα στις 19:30 εγκαινιάζεται η έκθεση με έργα του Α. Τάσσου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Θησείο - στάση Μετρό Κεραμεικός), σε συνεργασία με την «Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις τις 5 Απρίλη. Οι ώρες και ημέρες λειτουργίας είναι: Τρίτη - Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00, Δευτέρα κλειστά.

Το αφιέρωμα της ΚΕ του ΚΚΕ -με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του χαράκτη Α. Τάσσου (1914 - 1985)- συνεχίζεται με την εκδήλωση τιμής στον Α. Τάσσο τη Δευτέρα 23 Μάρτη 2015 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145), στον Περισσό.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού, με θέμα τη στράτευση της ζωής και της τέχνης του Α. Τάσσου στα κομμουνιστικά ιδανικά.
  • Ειρήνη Οράτη, Ιστορικός Τέχνης και Πρόεδρος της «Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος», που θα παρουσιάσει το έργο του μεγάλου χαράκτη μέσα από αντιπροσωπευτικά δείγματά του.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αντα Γόντικα, σπουδάστρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Χαράκτης Α. Τάσσος» του Τάκη Παπαγιαννίδη, μέσα από την οποία ο ίδιος ο Τάσσος μιλά για τη ζωή και το έργο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ