Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο νέος «ανθύπατος»

Αντικατάσταση «ανθύπατου» πραγματοποιείται τον καιρό αυτό και θεωρούμε σκόπιμο να σας δώσουμε ορισμένες πληροφορίες, για το νέο εκπρόσωπο στη χώρα μας, της πέραν του Ατλαντικού «υπερδύναμης». Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής ονομάζεται Τόμας Μίλερ και γεννήθηκε στο Ιλινόις του Σικάγο, το 1948. Εχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, παίρνοντας δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών και δύο μεταπτυχιακά. Μιλά ελληνικά, ισπανικά, ταϊλανδέζικα, ινδονησιακά και ιαπωνικά. Μπήκε στο διπλωματικό σώμα το 1976 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 υπηρέτησε ως ειδικός αναλυτής για το Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη, ως ειδικός σύμβουλος του υφυπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων και ως deputy principal officer στο προξενείο των ΗΠΑ, στο Τσιανγκ Μέι της Ταϊλάνδης. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, υπηρετεί σε θέση συμβούλου υπουργού και ασχολείται κυρίως με τη Μέση Ανατολή, μ' ένα διάλειμμα (1985 - 1987), που έρχεται στην Αθήνα ως στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας. Στη χώρα μας ξανάρχεται το 1994, ως νούμερο δύο μετά τον πρεσβευτή (επιτετραμμένος) και μένει μέχρι το 1997. Μετά αναλαμβάνει συντονιστής για το Κυπριακό, ενώ το 1999 γίνεται για πρώτη φορά πρεσβευτής και τοποθετείται στη Βοσνία, απ' όπου και μας ξανάρχεται.

Οι γνωρίζοντες περισσότερα, τον εμφανίζουν ως ιδιαίτερα δραστήριο και δυναμικό, που έχει ασχοληθεί - εκτός άλλων - και με το ζήτημα της «τρομοκρατίας». Οπως καταλαβαίνετε, η τοποθέτησή του δεν είναι καθόλου τυχαία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ