Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι λέει η Εθνική;

Ο Παναγιώτης Λεβετσοβίτης από τη Λακωνία, πήρε το 1983 δάνειο από την Εργατική Κατοικία. Το ποσό ήταν 1,5 εκατομμύριο δραχμές και όπως τους είχαν πει οι 750.000 ήταν άτοκες και το υπόλοιπο ποσό θα έπρεπε να το ξοφλήσει με επιτόκιο 5%. Η ζωή τα 'φερε δύσκολα και ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις του.

Κι όμως, ο 65χρονος σήμερα και ανάπηρος πελάτης της Εθνικής Τράπεζας, μόλις του βρέθηκαν κάποιοι παράδες έτρεξε στην Τράπεζα και την Εφορία να τακτοποιήσει την οφειλή του. Οπως μας κατήγγειλε, εκτός από τις 750.000 δραχμές που ήταν το άτοκο δάνειο, του ζήτησαν ακόμα 2.500.000 δραχμές για «να είναι εντάξει». Του φάνηκαν πολλά, αλλά τι να κάνει, τα πλήρωσε, το Γενάρη που μας πέρασε και πίστεψε ότι ξεμπέρδεψε.

Μετά από ενάμισι μήνα όμως, του ήρθε και νέο μπουγιουρντί. Η Εφορία της περιοχής του απαίτησε ακόμα 1.000.000 δραχμές, για χρέη, λέει, που είχαν βεβαιωθεί από την Εθνική Τράπεζα.

Εξήγησε ο άνθρωπος ότι το δάνειο έχει εξοφληθεί και τότε άρχισαν οι απειλές «θα σου κάνουμε κατασχέσεις» και άλλα παρόμοια. Του έδωσαν όμως - υποτίθεται διέξοδο - και του είπαν πως το ποσό που θα πληρώσει στη ΔΟΥ, μπορεί αμέσως μετά να το εισπράξει από την Εθνική. Τελικά, τον έπεισαν και το ποσό - με κάποια έκπτωση - πληρώθηκε.

Πήρε λοιπόν ο δόλιος το δρόμο και ανέβηκε στην Αθήνα και άρχισε να πηγανοέρχεται στην Εθνική. «Οχι» του έλεγαν στην αρχή, «ναι» τον διαβεβαίωναν στη συνέχεια, στο τέλος του Μάη η υπόθεση θα κλείσει, του υποσχέθηκαν στο τέλος.

Κι όμως. Ο εκ Λακωνίας πελάτης της Εθνικής, εξακολουθεί να υποχρεώνεται σε σπίτια γνωστών του στην Αθήνα μακριά από την οικογένειά του, ενώ οι υποσχέσεις που δίνονταν παραμένουν κενό γράμμα.

Μήπως οι αρμόδιοι της Τράπεζας έχουν να του δώσουν μία απάντηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ