Τρίτη 24 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιεπιστημονικά ιδεολογήματα για την τοξικοεξάρτηση

Η μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα πραγματικά αίτια που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση, αλλά και να απονοηματοδοτηθούν καθοριστικές έννοιες που την αφορούν όπως η θεραπεία και η επανένταξη, επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, το περασμένο Σάββατο σε ημερίδα που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Μια ημερίδα, που αποτελεί μνημείο ιατρικοποίησης του προβλήματος της εξάρτησης από ναρκωτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τίτλος ενότητας με θέμα «εξάρτηση και DNA»..., όπου ως αιτία του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης δεν είναι οι κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες, ούτε η εξάρτηση θεωρείται σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά - όπως ειπώθηκε - αιτία είναι η ύπαρξη προδιαθεσικών παραγόντων και επιγενετικών αλλαγών της δομής και λειτουργίας του DNA, οι οποίοι ευθύνονται για τη «μεταβίβαση εξαρτητικών συμπεριφορών από γενιά σε γενιά» για τη χρήση ναρκωτικών και κατάχρηση αλκοόλ! Πρόκειται για ιδεολογήματα φασιστικής έμπνευσης που στόχο έχουν να αθωώσουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που είναι η μήτρα του προβλήματος.

Από τους επίσημους προσκεκλημένους στην ημερίδα, ήταν και ιδιοκτήτης ιδιωτικής κλινικής από αυτές που λειτουργούν εκτός θεσμικού πλαισίου, με την ανοχή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, «προσφέροντας» έναντι αδράς αμοιβής υπηρεσίες υποτιθέμενης αποτοξίνωσης αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας για τη ζωή των τοξικοεξαρτημένων. Η παρέμβασή του έδειξε περίτρανα την πρόθεση των κλινικαρχών να αξιοποιήσουν τα κακώς κείμενα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών και τη διολίσθηση των προγραμμάτων του σε χαμηλής ποιότητας, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η δική τους δράση και να χορηγούν νόμιμα τα δικά τους ναρκωτικά (στη συγκεκριμένη περίπτωση ναλτρεξόνη, ανταγωνιστής των οπιούχων). «Ας μας δώσει εμάς το κράτος τα εκατομμύρια που δίνει στον ΟΚΑΝΑ και θα βγάλουμε 13.000 παιδιά "καθαρά" στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά...

Ολες οι κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν εγκληματικές ευθύνες για τις επιδημικές διαστάσεις του προβλήματος, έχουν ευθύνες για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΚΕΘΕΑ, του «18 ΑΝΩ», των Κέντρων Πρόληψης. Η στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μια τέτοια ημερίδα επιβεβαιώνει την πρόθεση της ΕΕ να επιβάλει τη φαρμακευτική καταστολή είτε με νόμιμα είτε με παράνομα ναρκωτικά, προκειμένου να διατηρήσει τον κοινωνικό έλεγχο σε στρατιές νέων, στερώντας τους το δικαίωμα σε μια καθαρή ζωή. Η αντίδραση από την πλευρά του κινήματος πρέπει να είναι άμεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2022-06-21 00:00:00.0)
Κόβουν κορδέλες σε χώρους «ελεγχόμενου θανάτου» (2022-04-19 00:00:00.0)
Σήμερα η διαδικτυακή συζήτηση για την τοξικοεξάρτηση (2021-05-12 00:00:00.0)
Διαδικτυακή εκδήλωση για την τοξικοεξάρτηση (2021-05-11 00:00:00.0)
Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις (2015-06-18 00:00:00.0)
Ναρκωτικά και οι θέσεις του ΚΚΕ (2012-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ