Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
48ο ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Ξανά... Μακ Ρέι

Και το όνομα αυτού... Κόλιν Μακ Ρέι. Ο πολυνίκης οδηγός της Φορντ, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την εμπειρία του καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τέταρτη στην καριέρα του κατέκτησε το 48ο Ράλι «Ακρόπολις». Ο Βρετανός οδηγός, από την πρώτη μέρα έδειξε... τα δόντια του, αλλά και τις δυνατότητές του, πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και την κράτησε μέχρι την τελευταία μέρα αφήνοντας δεύτερο τον πολλά υποσχόμενο Σόλμπεργκ με Σουμπαρού Ιμπρέζα. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα την εξέλιξη του πιο δύσκολου αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Σουμπαρού, καθώς οι δύο από τους τέσσερις οδηγούς της εταιρίας βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Από τους άτυχους οι Ντιντιέ Οριόλ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μάρκους Γκρόνχολμ, με Πεζώ 206 και οι δύο καθώς εγκατέλειψαν από τις πρώτες ειδικές της μέρας. Στη συνέχεια όμως, οι οδηγοί της Φορντ, Κόλιν Μακ Ρέι και Κάρλος Σάινθ, πέρασαν στην αντεπίθεση και κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, αφήνοντας τα τρία Σουμπαρού στις επόμενες θέσεις.

Στη δεύτερη μέρα, τα δύο Φορντ Φόκους συνέχισαν να οδηγούν το Ράλι. Ο Κόλιν Μακ Ρέι συνέχισε τον ξέφρενο ρυθμό και μεγάλωνε τη διαφορά από το δεύτερο Σάινθ, ενώ ο Ρίτσαρντ Μπερνς αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Τόμι Μάκκινεν από την άλλη, με Μιτσουμπίσι Λάνσερ ΕΒΟ VI- Καρίσμα προσπαθούσε να... σώσει την κατάσταση και με οδήγηση στα όρια κατάφερε να βρεθεί στην 6η θέση, πίσω από τον Ροβενπέρα (Πεζώ 206) και τον Σόλμπεργκ που κρατούσε σταθερά την 4η θέση. Τη δεύτερη ημέρα ο αγώνας έλαβε τέλος για τον Αρη Βωβό, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ενώ βρισκόταν στην 18η θέση της γενικής.

Στην τρίτη και τελευταία μέρα του 48ου Ράλι Ακρόπολις, ο Μακ Ρέι συνέχισε αυτό που είχε αρχίσει με τη μόνη διαφορά ότι ο ρυθμός του είχε πέσει αισθητά. Με δύο δεύτερες θέσεις, τρεις τρίτες και από μια πέμπτη και έκτη διατήρησε την πρωτιά και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα αγώνα. Από τις εγκαταλείψεις της μέρας ξεχώρισαν αυτές του Κάρλος Σάινθ, που από την πρώτη ημέρα αντιμετώπιζε πρόβλημα και του Ρίτσαρντ Μπερνς.

Από ελληνικής πλευράς, 1ος ήταν ο Παναγιώτης Χατζητσοπάνης με συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή (Σουμπαρού Ιμπρέζα) ενώ δεύτερος ήταν ο Ντριβάκος στην 21η θέση.

Στα αξιοσημείωτα του φετινού Ράλι ήταν η ακύρωση της 5ης ειδικής (Ελάτεια) της 1ης μέρας λόγω μεγάλης προσεύλεσης κόσμου. Από την άλλη, αξισημείωτη ήταν η προσπάθεια και το αίσιο τέλος του Ράλι για τον Ντελεκούρ που οδηγούσε με επίδεσμο από την πρώτη μέρα.

Στη βαθμολογία προηγούνται οι Μακ Ρέι και Μάκκινεν με 30 βαθμούς και ακολουθεί ο Σάινθ με 26. Στους κατασκευαστές η Φορντ είναι στην 1η θέση με 60 βαθμούς έναντι 53 της Μιτσουμπίσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ