Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΩΔΩΝΗ
Συλλαλητήριο σήμερα στην Αρτα

Αγωνιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος

Συλλαλητήριο ενάντια στις μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ γίνεται σήμερα στην Αρτα.

Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Νομού Αρτας και το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 8.30 μμ στην πλατεία Κιλκίς. Στην αγωνιστική συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει, εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, άνεργοι και συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ. Θα απαιτήσουν να σταματήσει το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας από την ΑΤΕ και να μεταβιβαστούν στις Οργανώσεις των κτηνοτρόφων της Ηπείρου όλες οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ που σήμερα ανήκουν στην ΑΤΕ.

Το σχέδιο της διοίκηση της ΑΤΕ για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ στο ιδιωτικό κεφάλαιο επιχειρείται να γίνει πράξη με «Δούρειο Ιππο» τη γαλαζοπράσινη πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρτας - Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ). Η συγκεκριμένη Ενωση κατέχει το κρίσιμο κομμάτι μετοχών που χρειάζεται η ΑΤΕ για να αυξήσει το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της από 60% σε 67%, ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Το «δόλωμα» που ρίχνεται είναι η «τακτοποίηση» χρεών της Ενωσης από την ΑΤΕ, έναντι της πώλησης του πακέτου μετοχών που κατέχει η ΕΑΣΑΦ. Πρωτεργάτης σε αυτή τη μεθόδευση είναι ο πρόεδρος της ΕΑΣΑΦ Θ. Χαρακλιάς, ο οποίος είναι και διευθυντής υποκαταστήματος της ΑΤΕ στην Αρτα! Ετσι άγνωστο με τι «ανταλλάγματα» ο πρόεδρος και η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία της Ενωσης πήραν απόφαση να θέσουν αύριο στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΑΣΑΦ το θέμα της πώλησης των μετοχών στην ΑΤΕ.

Μπρος σε αυτή την εξέλιξη ο λαός της Αρτας και της Ηπείρου συνολικότερα οφείλει να συσπειρωθεί και να αγωνιστεί, ώστε να ακυρώσει τα σχέδια ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ. Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για την κτηνοτροφία και την οικονομία ολόκληρης της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ