Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Ο «ξεχασμένος εμφύλιος» ξανάρχισε...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ-ΓΚΑΟΥΑΤΙ.-

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 11 διαδηλωτές και εξέδωσε διαταγές σύμφωνα με τις οποίες οι άνδρες της θα πυροβολούν οποιονδήποτε παραβιάσει την επιβληθείσα απαγόρευση κυκλοφορίας στο ανατολικό κρατίδιο Μανιπούρ, μεταδίδει το Ασοσιέιτεντ Πρες, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις κατά τις οποίες ένα οργισμένο πλήθος έβαλε φωτιά στο κτίριο του τοπικού Κοινοβουλίου και πολλών εξεχουσών μορφών της τοπικής πολιτικής ζωής.

Τουλάχιστον έξι βουλευτές τραυματίστηκαν - οι τέσσερις μετά τον ξυλοδαρμό τους από διαδηλωτές - και τέσσερις άλλοι υπέστησαν εγκαύματα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των αρχών και αυτοπτών μαρτύρων. Η διαδήλωση έγινε από τις πολιτικές δυνάμεις που εναντιώνονται στη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης του Μανιπούρ και του Εθνικού Σοσιαλιστικού Συμβουλίου του Μανιπούρ, μιας αυτονομιστικής οργάνωσης της φυλής Νάγκα (1,5 εκατ. ψυχές) που πρωταγωνιστεί στον εμφύλιο ο οποίος διαρκεί από την ανεξαρτησία της Ινδίας (1947, από τη Βρετανία).

Η χτεσινή μέρα ήταν η τελευταία μέρα μιας 3ήμερης απεργίας που κήρυξαν 80 οργανώσεις της αντιπολίτευσης, που εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία ειρήνευσης.

Στο Νέο Δελχί, ο υπουργός Εσωτερικών, Λ. Κ. Αντβάνι, ανακοίνωσε ότι ενισχύσεις στέλνονται κατεπειγόντως στο κρατίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ