Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θέλει περισσότερες αρμοδιότητες

Αιχμές για τις αρμοδιότητες που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε, άλλη μια φορά, ο Κ. Στεφανόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση υπέδειξε ως λύση τη δημιουργία... σώματος επιθεωρητών.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΤΕΔΚ Αχαΐας για την προσφορά των Αχαιών πολιτικών που είχαν διατελέσει πρωθυπουργοί, ο Κ. Στεφανόπουλος διαπίστωσε ότι «ως Πρόεδρος Δημοκρατίας έχει περιορισμένες αρμοδιότητες και λίγα μπορεί να κάνει» και πρόσθεσε: «Βεβαίως, δεν είναι σωστό να δίνονται εκτελεστικές αρμοδιότητες σε έναν Πρόεδρο. Θα μπορούσαν να δοθούν όμως περισσότερες ρυθμιστικές».

Αναφερόμενος στη διαφθορά, την εντόπισε στη δημόσια διοίκηση, από την οποία πρότεινε να απαλλαγεί «από αυτή την ντροπή». «Δεν υποδεικνύω», πρόσθεσε, «εγώ τρόπους, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε τους θεσμούς που οδηγούν στην εφαρμογή των νόμων. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί σώμα επιθεωρητών της δημόσιας διοίκησης». Με δεδομένο ότι τέτοιο σώμα υφίσταται εδώ και χρόνια (σ.σ. πρόκειται για τους γνωστούς «κομάντος» της κυβέρνησης), το ερώτημα είναι ποιο σώμα επιθεωρητών «ονειρεύεται» ο Πρόεδρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ