Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ
Περιοδείες και συνελεύσεις για την προετοιμασία της απεργίας

Την απεργία τους την Κυριακή 5 Απρίλη προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο. Ηδη μια σειρά κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις και υλοποιούν πρόγραμμα εξορμήσεων για την ενημέρωση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Η Κυριακή 5 Απρίλη είναι μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, νόμος που διατηρείται και από τη σημερινή.

Μέχρι στιγμής απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, Ρόδου, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας και τα Επιχειρησιακά Σωματεία «LIDL» Ν. Αττικής, «Praktiker Ελλάς» και «Αρβανιτίδη». Στο πλευρό τους στέκονται Ενώσεις των ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ.

Καθημερινές περιοδείες πραγματοποιεί σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Χτες, περιοδείες έγιναν στα «Carrefour - Μαρινόπουλος» σε Περιστέρι και Αιγάλεω, στα «Lidl», «Jumbο» και «ΑΒ Βασιλόπουλος» στο Αιγάλεω. Σήμερα, στα «Lidl» σε Περιστέρι και Ν. Ιωνία, «ΑΒ Βασιλόπουλο» σε Ν. Ιωνία και Μενίδι, «Carrefour Μαρινόπουλο» σε Κολιάτσου, Ομόνοια, Πατησίων και Περιστέρι. Το Σάββατο σε «Lidl» στο Ιλιον και «Carrefour Μαρινόπουλο» σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή. Τη Δευτέρα στα «Praktiker» στο Αιγάλεω και την Τρίτη στο «Σκλαβενίτη» στο Χαϊδάρι.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Αριστοτέλους, ενώ οργανώνει Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 6 μ.μ. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, δυτικά και ανατολικά. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (πλατεία Διάκου 1). Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας καλεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και τα άλλα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο νομό να κηρύξουν απεργία για την Κυριακή 5 Απρίλη. Το Συνδικάτο καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 6 μ.μ. (Εργατικό Κέντρο) καλεί ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με θέμα την οργάνωση της απεργίας. Στο μεταξύ, την περασμένη Τρίτη, αντιπροσωπεία του σωματείου καθώς και του Παγκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Ν. Πανδή, στην οποία έθεσαν το αίτημά τους για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Οπως αναφέρουν τα σωματεία, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους, τόνισε ότι στην πράξη δεν μπορεί να στηρίξει τα αιτήματά τους, «καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει σύγκρουση με το νόμο». Παράλληλα, «δεν παρέλειψε να δημιουργήσει κλίμα αναμονής και να καλλιεργήσει αυταπάτες για τη δήθεν κατάργηση του μέτρου από τη συγκυβέρνηση, τη στιγμή που αυτό έχει διαψευστεί από τα πιο επίσημα χείλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ