Σάββατο 28 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Δύο άντρες κατηγορούνται για κατασκοπεία

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Οι αρχές της ΛΔ Κορέας συνέλαβαν δύο άτομα που - σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει - έκαναν κατασκοπεία για λογαριασμό της Νότιας Κορέας.

Διεθνή πρακτορεία αναμετέδωσαν πληροφορίες από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας (το KCNA), σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τον Κιμ Κουκ Γκι και τον Τσόε Τσουν Γκιλ. Σύμφωνα με τις αρχές της ΛΔ Κορέας, οι δυο άντρες είχαν ως βάση την περιοχή Νταντόνγκ (εμπορικός κόμβος όπου συχνά «δραστηριοποιούνται» και διάφοροι ως ιεραπόστολοι προκειμένου να καμουφλάρουν τις ενέργειές τους). Σύμφωνα με σχετική δήλωση των αρχών, οι δυο άνδρες «συμμετείχαν με ζήλο στη συκοφαντική καμπάνια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των μαριονέτων προδοτών, με στόχο να απομονωθεί η ΛΔ Κορέας στη διεθνή σκηνή». Συγκέντρωσαν πληροφορίες «για κομματικά, κρατικά και στρατιωτικά μυστικά».

Τηλεγράφημα του «Ασοσιέιτεντ Πρες», επικαλούμενο κι αυτό το KCNA, ανέφερε ότι οι δυο άνδρες είπαν σε δημοσιογράφους ότι είχαν προσπαθήσει μεταξύ άλλων να προκαλέσουν οικονομικό χάος εξαπλώνοντας πλαστά χρήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ