Σάββατο 28 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Ενας ενεργειακός παίκτης δεν στηρίζεται μόνο από τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του. Η γεωγραφική θέση έχει τη δική της σπουδαιότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί πιο σημαντική και από το ίδιο το φυσικό αέριο». Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Cyprus Weekly» (Εβδομαδιαία Κύπρος) ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η δήλωσή του είναι ενδεικτική των διαθέσεων της κυβέρνησης (δηλαδή της αστικής τάξης) της Κύπρου να «αξιοποιήσει» τη θέση της χώρας στο πλαίσιο των ευρύτερων ενδοϊμπεριαλιστικών διεργασιών και ενώ το θερμόμετρο των ανταγωνισμών ανεβαίνει επικίνδυνα στην περιοχή. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Λευκωσία έχει δηλώσει από την αρχή «παρούσα» στη στήριξη του «διεθνούς συνασπισμού» κατά του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ), ενώ γαλλικά και βρετανικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν θέσεις του ΙΚ απογειώνονται και από κυπριακά αεροδρόμια. Επιπλέον, η πρόσφατη συμφωνία για παροχή «διευκολύνσεων» σε ρωσικά πολεμικά πλοία είναι κι αυτή χαρακτηριστική του πώς η ντόπια αστική τάξη σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη γεωγραφική θέση της Κύπρου, μπλέκοντας το λαό του Νησιού ακόμα πιο βαθιά στους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Τέλος, στην Ουάσιγκτον ανακοινώθηκε ότι η Καθλίν Αν Ντόχερτι (σήμερα νούμερο 2 στην αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη) θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα πρέσβη στη Λευκωσία, στη θέση του Τζον Κόνινγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ