Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για θέματα εξετάσεων

Eurokinissi

Τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για την Τράπεζα Θεμάτων και για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών, συμπεριελήφθησαν στο νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό και άλλες διατάξεις» που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ετσι, σύμφωνα με το άρθρο 13 του νομοσχεδίου, η Τράπεζα Θεμάτων παύει να χρησιμοποιείται στις προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου και να επιλέγονται τα μισά θέματα από αυτή, ωστόσο θα συνεχίσει να υπάρχει και «δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς». Ακόμα, με το νομοσχέδιο ορίζεται ότι για την προαγωγή των μαθητών θα απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5) χωρίς άλλα προαπαιτούμενα για γλώσσα και μαθηματικά που είχε εισαγάγει ο νόμος Αρβανιτόπουλου για το Λύκειο.

Ακόμα, με το άρθρο 14 του νομοσχεδίου καταργείται ο εξαναγκασμός σε μαθήματα τις μέρες του Πάσχα για αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών και προβλέπεται η αναπλήρωσή τους από περικοπή περιπάτων και εκδρομών, από τον περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, από την αξιοποίηση των σχολικών εορτών (θα πραγματοποιούνται και οι γιορτές και τα μαθήματα) ή από αναμόρφωση των ωρών του σχολικού προγράμματος.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται το επόμενο διάστημα να δοθεί στη δημοσιότητα και το νομοσχέδιο που θα ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από το υπουργείο θα διατηρηθεί ο νόμος Αρβανιτόπουλου που όριζε εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα ανά κατεύθυνση, αλλά θα προστεθεί κι ένα προαιρετικό πέμπτο μάθημα επιλογής που θα δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιος να επιλέγουν μια ομάδα σχολών από άλλο επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, έχουμε φτάσει πια στο Πάσχα και οι μαθητές που τελειώνουν σε λίγο τη Β' Λυκείου δε γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν του χρόνου για τις σχολές που επιθυμούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ