Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη

Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γουδή
Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γουδή
Ηταν εκεί τρεις γενιές κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών τιμώντας τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, Ηλ. Αργυριάδη, Ν. Καλούμενου και Δ. Μπάτση, που εκτελέστηκαν στις 30 Μάρτη του 1952 από τα δολοφονικά βόλια της αστικής τάξης και του κράτους της με κυβέρνηση του Ν. Πλαστήρα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν, την Κυριακή 29 Μάρτη, στο πάρκο Γουδή, οι Τομεακές Οργανώσεις Α' Αθήνας - Γαλατσίου και Ανατολικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ μαζί με τις αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Απότισαν φόρο τιμής στην υπέρτατη θυσία των κομμουνιστών, που έδωσαν τη ζωή τους γιατί αγαπούσαν την εργατική τάξη, το λαό, γιατί είχαν ακλόνητη πίστη στο Κόμμα τους και στο ρεαλισμό της πάλης για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία αληθινής ελευθερίας. «Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας», είπε ο Μπελογιάννης στο στρατοδικείο. Ολοι μας πρέπει να κρατάμε τα λόγια του: «Αντλείς όμως απέραντες και ανεξάντλητες δυνάμεις από την πίστη σου στο Κόμμα και στη νίκη»! Οι αξεπέραστες αξίες των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών στην επαναστατική πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισε η Μαργαρίτα Καλούμενου, κόρη του Νίκου Καλούμενου. Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον μουσικό Στέφανο Ψαραδάκο και τον ηθοποιό Διονύση Ξενάκη, που απήγγειλε το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ