Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Π. Παυλόπουλου στην Κύπρο

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος απ' τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. Κατά την άφιξή του, χτες, τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, ενώ ο Πρ. Παυλόπουλος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στον ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την προσδοκία για στενή συνεργασία, ενώ ο Π. Παυλόπουλος ανέφερε ότι οι δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα είναι άριστοι και ενισχύονται και από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Υποστήριξε, εξάλλου, τους κανόνες της ΕΕ, λέγοντας ότι «πρέπει να είναι σεβαστοί, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αρχές και αξίες της Ευρώπης», ενώ, αναφερόμενος στα μνημόνια, μακριά από το πραγματικό τους ταξικό περιεχόμενο, έκανε λόγο για «λάθη τα οποία συνέβησαν εντός της Κύπρου, εντός της Ελλάδας (...) η πορεία γενικότερα, προς τα μνημόνια, αλλά και στην εφαρμογή των μνημονίων, εμπεριείχε σφάλματα τα οποία δεν αφορούν τις δύο χώρες, αλλά στην απειρία και την ανετοιμότητα της ΕΕ και της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν μια παγκόσμια οικονομική κρίση».

Απαντώντας σε ερώτηση της ΝΕΡΙΤ αναφορικά με την πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Τούρκος Πρόεδρος Τ. Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία, ο Π. Παυλόπουλος δήλωσε: «Είπα και στον κ. Ερντογάν και του το είπα ειλικρινά ότι έχει νόημα μια επίσκεψη στην Αγκυρα όταν αυτή η επίσκεψη θα σηματοδοτήσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προόδου σε δύο βασικά θέματα: Και στο Κυπριακό και στο ζήτημα της επίλυσης της καθ' ημάς μιας και μόνης διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία».

Επιπλέον, σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να πειστεί η ΕΕ να συμμετέχει ενεργά με εκπρόσωπό της στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είπε ότι θα ήταν ευχής έργο, με την έννοια ότι θα μπορούσε να είναι εγγυητής του εάν και κατά πόσο η οποιαδήποτε πρόταση και από τις δύο πλευρές είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Π. Παυλόπουλος συναντήθηκε επίσης χτες με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γ. Ομήρου, τους αρχηγούς των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ μίλησε και στην κυπριακή Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ