Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο τέλος της διαπραγμάτευσης ο λαός θα είναι στη γωνία αν δεν οργανώσει την αντεπίθεσή του

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Eurokinissi

  • Η «υπερήφανη διαπραγμάτευσή» σας αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που επιδιώκετε να υπηρετήσετε, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Διαπραγματεύεστε για να διασφαλίσετε περισσότερο κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.
  • Η πρόσκληση στις ΗΠΑ σε ρόλο υπερατλαντικού ρυθμιστή του ενεργειακού πλούτου της χώρας και η παρουσίασή τους ως δύναμης σταθερότητας αποτελούν πρόκληση για το λαό μας. Η πείρα έχει δείξει ότι τέτοιες λύσεις όχι μόνο υπονομεύουν κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά οδηγούν το λαό μας και σε νέες περιπέτειες.
  • Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου πώς θα ονομάσετε τα μνημόνια, ούτε πώς θα λέτε την τρόικα. Εχουμε αποκαλύψει τους ψεύτικους διαχωρισμούς μνημονιακών - αντιμνημονιακών που χρησιμοποιείτε για να κρύψετε από το λαό τους πραγματικούς λόγους που φέρνουν μνημόνια, όλες τις επαίσχυντες αυτές συμφωνίες. Οτι είναι μόνιμες αξιώσεις του ΣΕΒ, πάγιες κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • Οι δηλώσεις τέλειωσαν! Οι κωλοτούμπες τέλειωσαν! Σήμερα κυβερνάτε και υπογράφετε νόμους. Είστε πλέον εταίρος στην εργαλειοθήκη της εξουσίας της αστικής τάξης. Γίνατε κυβέρνηση. Είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό.
  • Εχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, προτάσεις νόμου για την άμεση ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, που η κυβερνητική πλειοψηφία σαμποτάρει.

ΣΕΛ.  4  -  6

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ