Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
«Επιτέλους, κυβερνήστε»

«Αν ξαναγυρίσετε τη χώρα σε ύφεση και ελλείμματα δεν μπορούμε να στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών που δεν χρειάζονται», προειδοποίησε χτες βράδυ στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς. Ωστόσο, παρείχε διαβεβαιώσεις, όχι τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο σε μια σειρά αστικά επιτελεία που ζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα ζητούμενα του κεφαλαίου ότι «μπορούμε ακόμα να βρούμε ένα πακέτο μέτρων που θα απελευθερώσει τη ρευστότητα» Σε αυτήν τη βάση, άλλωστε, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση: «Επιτέλους, κυβερνήστε»...

Στο ίδιο πλαίσιο, κι εκφράζοντας φόβους των εγχώριων μονοπωλίων περί νέων περιοριστικών μέτρων από τους δανειστές στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ότι έβαλε «βαθιά τη χώρα στα μνημόνια και μάλιστα χωρίς λεφτά».

Εθεσε, εξάλλου, θέμα ικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί και να εργαστεί ικανοποιητικά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «επί δύο μήνες δεν κυβερνάτε επειδή οι δικοί σας δεν σας αφήνουν», «από τον καιρό που προκαλέσατε εκλογές μειώθηκαν τα έσοδα του κράτους, με την ανασφάλεια που προκαλέσατε, προκαλέσατε φυγή καταθέσεων», «υφεσιακά μέτρα έχετε ήδη πάρει με τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας», «στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε πια» (για δανεισμό), «απομονώνετε τη χώρα, ανεβαίνει ο λογαριασμός, την πληρώνει ο λαός» (πάντα, στο σύστημα που όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις υπηρετούν).

Επέμεινε, εξάλλου, να δίνει τις εξετάσεις της ΝΔ στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και να επιχειρεί κάποιο διαχωρισμό από τον έτερο βασικό πυλώνα αστικής διαχείρισης, τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας ότι «Εμείς θα σας στηρίξουμε αν και δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε», ότι «φέρνετε δικά μας μέτρα με ελάχιστες αποκλίσεις», ότι «υπογράψατε στο Γιούρογκρουπ και το παραδεχτήκατε δημόσια στη συνάντηση με τη Μέρκελ ότι έγινε πρόοδος στον τόπο» (επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), «Μη μας θεωρείτε και δεδομένους», «τα πράγματα είναι χειρότερα αλλά ακόμα σώζεται η κατάσταση, δε θα αφήσουμε να πάει η χώρα στα βράχια», «τα ψέματά σας κοστίζουν στην πραγματική οικονομία», «πήρατε εντολή να αλλάξετε το μνημόνιο χωρίς να υπάρξει ατύχημα» (για την αστική οικονομία), «εγώ θα βοηθήσω, η ΝΔ μπορεί να βοηθήσει».

Εξ ου και τους κάλεσε να τα βρουν άμεσα με τους πιστωτές στα νέα αντιλαϊκά μέτρα: «Να συμφωνήσετε άμεσα, τώρα, τα ψέματα τελειώσανε». «Αν προχωρήσετε υπεύθυνα εμείς θα στηρίξουμε. Αντέχετε;», τους πέταξε το μπαλάκι.

Εβαλε όμως και κάποια όρια στη στήριξη πους τους παρέχει, λέγοντας ότι «αν βάλετε χέρι στις καταθέσεις και νέους φόρους θα είμαστε απέναντί σας», και «αν θέλετε να σώσουμε τη χώρα μαζί, θα βάλουμε πλάτη, αν συνεχίσετε την ασυναρτησία μην ψάχνετε για συνενόχους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ