Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ
Απεργία σε μεγάλη βιομηχανική μονάδα

ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ.--

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανική μονάδα που διαθέτει η εταιρεία «Pou Yuen Vietnam» («Που Γιουέν Βιετνάμ»), ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευστές υποδημάτων (απασχολεί 80.000 εργάτες) για λογαριασμό μονοπωλίων όπως οι «Αντίντας», «Νάικ», «Ρίμποκ», «Λακόστ» και «Κόνβερς». Διεθνή και ασιατικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι χτες, πέμπτη μέρα της απεργίας, εργάτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στα προάστια της πόλης Χο Τσι Μινχ. Οι απεργοί αντιδρούν στην εφαρμογή ενός ασφαλιστικού νόμου που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2016, απειλώντας κατακτήσεις όπως τη χορήγηση εφάπαξ, ωστόσο τα σχετικά ρεπορτάζ δεν έδιναν πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», η εταιρεία «Pou Yuen Vietnam» «ελέγχεται» από την κινεζική «Yue Yuen Industrial Holdings Ltd» («Γιούε Γιουέν Ιντάστριαλ Χόλντινγκς»), που με τη σειρά της είναι θυγατρική του Ομίλου «Που Τσεν» («Pou Chen Corp») με έδρα την Ταϊβάν.

Η ίδια πηγή σημειώνει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι τα τελευταία χρόνια «το Βιετνάμ έχει κερδίσει τη φήμη ενός ασφαλούς στοιχήματος για εταιρείες (σ.σ. ενδυμάτων) όπως οι "Γκαπ", "H&M" και "Ζάρα". Τέτοιες εταιρείες συνέβαλαν στην ανάπτυξη των ετήσιων εξαγωγών κατά 15,8% πέρυσι στον κλάδο του ιματισμού, φτάνοντας στα 20,8 δισ. δολάρια και κατά 21,6% στον κλάδο των υποδημάτων στα 10,2 δισ. δολάρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ