Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Σκυτάλη στην αντιλαϊκή πολιτική

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Την επικράτηση του πρώην δικτάτορα Μουχαμάντου Μπουχάρι στις νιγηριανές προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε χτες το απόγευμα εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου «Παμπροοδευτικού Κογκρέσου» (ΑPC) που υποστήριξε την υποψηφιότητα του πρώην δικτάτορα έναντι του απερχόμενου Προέδρου Γκουντλάκ Τζόναθαν, που φέρεται να αποδέχτηκε την ήττα του.

Νωρίτερα το πρακτορείο «Ρόιτερς», επικαλούμενο την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και από τις 36 νιγηριανές πολιτείες είχε μεταδώσει πως ο ε.α. στρατηγός Μπουχάρι προηγείται με διαφορά έναντι του αντιπάλου του έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 15.400.000 ψήφους και επικρατήσει τουλάχιστον στα 2/3 των 36 νιγηριανών πολιτειών. Ο Γκούντλακ Τζόναθαν φερόταν δεύτερος με περίπου 13.300.000 ψήφους.

Από ό,τι φαίνεται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Βρετανία κρατούν στάση αναμονής και δεν είναι σίγουρο αν θα στηρίξουν τον νέο Πρόεδρο. Βέβαιο, επίσης, είναι ότι ο λαός της χώρας, όπου δρα και η σκοταδιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», θα συνεχίσει να υποφέρει από την εξουσία του κεφαλαίου και το γεγονός ότι αυτό καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ