Πέμπτη 2 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ αύριο για τις καθαρίστριες

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστές και σωματεία στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης αύριο Παρασκευή στις 9.30 π.μ., με αίτημα αιχμής την επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Καλεί όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες καθαρίστριες, να οργανώσουν την πάλη για όλους τους απολυμένους εργαζόμενους.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο όχι μόνο δεν επαναπροσλαμβάνει όλες τις απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, αλλά απολύει και 300 από αυτές. Στις υπόλοιπες καθαρίστριες (595), ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματά τους, αφού δηλώνει πως θα τις επαναπροσλάβει ως ελαστικά εργαζόμενες με 4ωρο, σε προσωποπαγή και όχι οργανική θέση.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της, κορόιδεψε τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Αντί για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σε άλλες έδειξε το δρόμο της απόλυσης και σε άλλες μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα. Τελικά το "κόκκινο γάντι των καθαριστριών" χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τις προεκλογικές σκοπιμότητες και το φιλεργατικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν όλες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Ούτε μία απολυμένη, όλες στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Μαγνησίας, με τη συμπαράσταση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και Φοιτητικών Συλλόγων, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παίρνει πίσω τη σύμβαση 20 ημερών που προσπάθησε να επιβάλει και τελικά υπογράφεται επέκταση της ισχύουσας σύμβασης για έναν ακόμα μήνα μέσω της Επιτροπής Ερευνών. Ωστόσο η Πρυτανεία επιμένει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ