Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ούτε σκέψη για ακύρωση των μετεγγραφών

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Παιδείας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
«Ούτε σκέψη για ακύρωση των μετεγγραφών» διαμήνυσαν χτες κατά τη διάρκεια δυναμικής κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ενόψει της απόφασης που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες από το ΣτΕ μετά την προσφυγή των διοικήσεων των Σχολών Αρχιτεκτονικής στα δικαστήρια, με αίτημα να ακυρωθούν οι μετεγγραφές. Την κινητοποίηση στήριξαν με αποφάσεις τους και οι φοιτητικοί/σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, Πολιτικών Μηχανικών, Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Μηχανολόγων, ΣΤΕΦ Πειραιά και ΣΓΤΚΣ, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και γονείς μετεγγραφέντων φοιτητών, περιγράφοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 9 σχεδόν μήνες, οι μετεγγραφές των φοιτητών δεν έχουν ολοκληρωθεί, μετεγγραφέντες φοιτητές στην Αρχιτεκτονική πετιούνται εκτός μαθήματος από τα εργαστήρια, ενώ άλλοι φοιτητές από μετεγγραφή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως στο ΕΚΠΑ, που δεν δικαιούνται σίτιση, ενώ τους έχουν δεχθεί στις σχολές εδώ και 3 μήνες.

Αντιπροσωπεία του ΜΑΣ, των μετεγγραφέντων φοιτητών και των Φοιτητικών Συλλόγων συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα Διά Βίου Μάθησης Γεράσιμο Σπαθή, ο οποίος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, ότι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώσει τις μετεγγραφές φοιτητών, το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα...

Σε ό,τι αφορά τα οξυμένα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης, αλλά και της επιστροφής των αποθεματικών, ο Γ. Σπαθής υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δοθεί ούτε ευρώ, παραπέμποντας στο αποτέλεσμα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» που διεξάγει η συγκυβέρνηση. Πάντως, κάτω από την πίεση που άσκησαν οι δυνάμεις του ΜΑΣ και των αγώνων το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα της καθαριότητας και της φύλαξης με άμεσες προσλήψεις προσωπικού από τα ιδρύματα, ο Γ. Σπαθής ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί σχετική τροπολογία που θα υλοποιεί το αίτημα.

Η αντιπροσωπεία έκανε σαφές ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και κάλεσε τους φοιτητές σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση κατά της απόφασης του ΣτΕ εάν είναι αρνητική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ