Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
«Θετικό βήμα» η αποχώρηση του «Μπαρμπαρός»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Θετικό βήμα» για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την αποχώρηση του «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Κύπριος ηγέτης πρόσθεσε πως 6 - 8 Απρίλη θα επιστρέψει στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Εσπαν Μπαρθ Αϊντε, με στόχο διαβουλεύσεις για να διαπιστωθεί αν δημιουργούνται προοπτικές για την επανάληψη των συνομιλιών.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ντερβίς Ερογλου έκανε λόγο για «προκλητικές δηλώσεις», αντιδρώντας στις αναφορές των προέδρων Κύπρου και Ελλάδας που μίλησαν για «κατοχή», στο πλαίσιο της προχτεσινής τους συνάντησης. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο Ερογλου καταδίκασε και την αναφορά περί συμφιλίωσης μέσω της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι αυτή εναντιώνεται στο πνεύμα του επιδιωκόμενου συνεταιρισμού.

Οι νέες δηλώσεις Ερογλου δεν εξυπηρετούν μόνο προεκλογικές σκοπιμότητες (19 Απρίλη θα γίνουν στα Κατεχόμενα «προεδρικές εκλογές»), αλλά αποτυπώνουν και το κλίμα μέσα στο οποίο το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν - όπως όλα δείχνουν - οι διαπραγματεύσεις για την «επίλυση» του Κυπριακού, υπό το πρίσμα της «σταθερότητας» που επιδιώκουν στην περιοχή μια σειρά μονοπωλιακά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ