Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κρυμμένο Σύμπαν»

Η νέα ταινία θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» παρουσιάζεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Συγγρού 387, τηλ. 210.9469670). Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Πώς εξελίσσεται και τι αλλάζει; Ποιες είναι οι πιθανότητες ύπαρξης ζωής εκεί έξω; Κορυφαίοι αστρονόμοι, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, εξερευνούν τα πέρατα του σύμπαντος αναζητώντας τις απαντήσεις. Η νέα ταινία θόλου του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, η δημιουργία της οποίας ξεπέρασε τα δύο χρόνια, παρουσιάζει πολλές από αυτές.

Η ταινία θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» μεταφέρει το κοινό σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό μέσο. Οι Εσχατιές του σύμπαντος έρχονται κοντά μας με πρωτοφανή σαφήνεια μέσω πραγματικών εικόνων που συλλαμβάνονται από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο και προβάλλονται στην οθόνη για πρώτη φορά. Εκπληκτικές εικόνες του Διαστήματος, υψηλής ανάλυσης, επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους Γαλαξίες, να δουν Αστρα που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Αρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με εκπληκτικές όψεις του Ηλιου.

Η σκηνοθετική προσαρμογή και η ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας έχει γίνει από την Μαρία Ζερβού. Αφήγηση Πέμη Ζούνη. Συμμετέχουν ο Γιώργος Φραντζεσκάκης και ο Δημήτρης Μενούνος.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ