Τετάρτη 8 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ)
«Αναπτυξιακή Εταιρεία» για ... έντιμες μπίζνες

Σε μια αποκαλυπτική συνεδρίαση, που επιβεβαιώνει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ως περιφερειακή αρχή, η διοίκηση της Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την εκπόνηση μελέτης για τη σύσταση Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία θα προωθήσει την «επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη», όπως σημειώνεται στο εισηγητικό σημείωμα της Περιφέρειας. Θα εγγυηθεί δηλαδή την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε να λειτουργήσει η Τοπική Διοίκηση με επίκεντρο το κέρδος και με τις λαϊκές ανάγκες στο περιθώριο.

Την πρόταση ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εισηγούμενος τη σχετική πρόταση ο αντιπεριφερειάρχης, Χ. Καραμάνος, παραδέχτηκε ότι σκοπός της Εταιρείας θα είναι η κερδοφορία, προσπαθώντας να πείσει ότι αυτή θα λειτουργεί με... έντιμο τρόπο και όχι όπως άλλες. Απέφυγε επίσης να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν τη σχέση εργασίας που θα έχει το προσωπικό που θα προσληφθεί. Οι στόχοι της εταιρείας, όπως αποτυπώνονται στην εισήγηση, δίνουν έμφαση σε «ένα νέο αναπτυξιακό - παραγωγικό πρότυπο για την καταπολέμηση της ανεργίας, με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, με ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον». Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η σταδιακή αξιοποίηση των ταμειακών διαθέσιμων της Περιφέρειας.

«Για ποια διαθέσιμα μιλάτε; Αυτά που σε προηγούμενη συνεδρίαση, υλοποιώντας την κυβερνητική εντολή, αποφασίσατε να μεταφέρετε στην Τράπεζα της Ελλάδας για να πληρωθούν τα δάνεια; Τα λεφτά αυτά πρέπει να δοθούν για να αντιμετωπιστούν ανάγκες που έχει ο λαός», σημείωσε στην τοποθέτησή της η Αλ. Μπαλού, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η ίδια τόνισε συγκεκριμένα για τις αναπτυξιακές εταιρείες ότι πρόκειται για ένα εργαλείο με στόχο να περάσουν κομμάτια υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης στην αγορά, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Είναι πολύ παλιό, διεφθαρμένο και σάπιο. Εχει αποτύχει να υπηρετήσει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων αλλά έχει πετύχει να περάσουν τομείς στην ιδιωτική πρωτοβουλία, να κατασπαταλιούνται κονδύλια, να προχωρά η ανταποδοτικότητα. Συμπλήρωσε ότι «η αναπτυξιακή εταιρεία που εισηγείται η Περιφέρεια μπαίνει σε χωράφια που είναι ευθύνη των υπηρεσιών της Περιφέρειας και θέτει το προσωπικό στο περιθώριο, ανοίγει το δρόμο να εισάγονται εργαζόμενοι με νέους όρους εργασίας». Πρόκειται, υπογράμμισε, για μια «πρόταση κομμένη και ραμμένη στην αντίληψη της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και της ανάπτυξης που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και δεν διαφοροποιείται από αυτό που λέτε εσείς "υγιή" επιχειρηματικότητα».

Πολιτική ανεντιμότητα

Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους της πρότασης της περιφερειακής αρχής και σε μια προφανή αδυναμία να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα, η διοίκηση της Περιφέρειας, διά του αντιπεριφερειάρχη, Χρ. Καπάταη, επιδόθηκε σε αντιΚΚΕ υστερία, συκοφαντώντας τον δήμαρχο Πάτρας, Κ. Πελετίδη, ότι η δημοτική αρχή συμμετέχει σε τρεις αναπτυξιακές εταιρείες. Δεν είπε, όμως, ότι η νέα δημοτική αρχή τις εταιρείες αυτές τις βρήκε, δεν τις σύστησε και το κλείσιμό τους τώρα συνεπάγεται απολύσεις εργαζομένων. Πρόκειται για πολιτική ανεντιμότητα, σχολίασε η Αλ. Μπαλού και επισήμανε ότι «εσείς υπερασπίζεστε και προωθείτε αυτές τις επιλογές, αντίθετα η "Λαϊκή Συσπείρωση", η δημοτική αρχή Πάτρας συγκρούεται και τις αντιπαλεύει. Εσείς έχετε την πλειοψηφία στην Περιφέρεια και την κυβερνητική πλειοψηφία, και όχι μόνο δεν καταργείτε τους μνημονιακούς νόμους και τον "Καλλικράτη", αλλά προωθείτε το περιεχόμενό τους. Δεν μπορείτε να κρύψετε την πολιτική σας συκοφαντώντας το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Εμείς ουδέποτε είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια στην Περιφέρεια, είπαμε ότι η Τοπική Διοίκηση είναι τμήμα του κράτους και εργαλείο υλοποίησης της στρατηγικής της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από σύσκεψη για τον ΕΛΓΑ (2023-08-22 00:00:00.0)
Στη ρότα που χαράζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα (2015-04-24 00:00:00.0)
Οι παρεμβάσεις των εκλεγμένων του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο (2015-04-10 00:00:00.0)
Ζήτησε χρηματοδότηση για την Ειδική Αγωγή (2015-03-27 00:00:00.0)
Από το «σκίσιμο» του μνημονίου στο ...«παραλάβαμε καμένη γη» (2014-12-12 00:00:00.0)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ (2014-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ