Τετάρτη 8 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
«Μπάσιμο» της Ιταλίας με το πρόσχημα των τζιχαντιστών

ΡΩΜΗ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Γκαρίσα της Κένυας έδωσε, χτες, την αφορμή στον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, να δηλώσει στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» πως είναι «αναπόφευκτη» η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με «στρατιωτικά μέσα» και ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των θρησκευτικών διώξεων».

Αναφερόμενος στο ρόλο της Ευρώπης και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα δριμείες διατυπώσεις, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «η απάντηση στην τρομοκρατία περιλαμβάνει αναπόφευκτα στρατιωτικές συνέπειες». Είπε επί λέξει: «Αυτό μπορεί να σοκάρει ορισμένους ανθρώπους, αλλά οι ομάδες αυτές πρέπει να αντιμετωπισθούν επίσης με στρατιωτικά μέσα. Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη "μάχη" για να αποφύγω να χαρακτηριστώ "σταυροφόρος"». Ο Τζεντιλόνι δεν παρέλειψε να αξιοποιήσει και αυτός (όπως και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανικοί πληθυσμοί σε χώρες της Μέσης Ανατολής, σημειώνοντας ότι το γεγονός πως «αυτές οι οργανώσεις θέτουν ως στόχο χριστιανούς φέρνει πιο κοντά μας την ανάγκη να βοηθήσουμε, διότι αφορά την ταυτότητα και τις ρίζες μας».

Ας σημειωθεί πάντως πως οι ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις ασχολούνται με την εκπαίδευση των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων της Σομαλίας (στην οποία η Κένυα έχει εισβάλει στρατιωτικά από το 2011...) με πρόσχημα τη δράση τους κατά των τζιχαντιστών της «Αλ Σεμπάμπ».

Νωρίτερα, χτες, στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, εκατοντάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας την προστασία τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών της «Αλ Σεμπάμπ», που εξαπέλυσαν την περασμένη Πέμπτη άγριο φονικό στο πανεπιστήμιο της ανατολικής πόλης Γκαρίσα οδηγώντας στο θάνατο περίπου 150 φοιτητές.

«Φτάνει πια!», έγραφαν ορισμένα από τα πλακάτ των νεαρών διαδηλωτών, εκ των οποίων αρκετοί ήταν μαυροφορεμένοι σε ένδειξη πένθους για την άγρια δολοφονία των συμφοιτητών τους από τους τζιχαντιστές - εκτελεστές της «Αλ Σεμπάμπ».

Το πλήθος σταμάτησε έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου επέδωσε σε εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα, έγγραφη διαμαρτυρία με τα αιτήματά τους, στα οποία μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονταν και αυτά που αφορούν την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα πανεπιστήμια, στα σχολεία και στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ