Τετάρτη 8 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κόντρες για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών

Διαφωνίες υπήρξαν μεταξύ Super League και Football League στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας, όπως προκύπτει από τη συνάντηση για το θέμα που είχαν εκπρόσωποι των δύο ποδοσφαιρικών Λιγκών. Σε αυτή συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Μαζαράκης, και οι πρόεδροι των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Γιώργος Μποροβήλος και Σπύρος Καλογιάννης, οι οποίοι πάντως δεν κατέληξαν σε κάτι ουσιαστικό.

Ως γνωστόν, η Super League από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που αφορά τη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματός της από 18 που δίνουν το «παρών» σήμερα αρχικά σε 16 τη νέα σεζόν και μετέπειτα σε 14 για την περίοδο 2017-18. Οι λόγοι κυρίως σχετίζονται με το εμπορικό κομμάτι καθώς οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου θεωρούν ότι οι λιγότερες ομάδες θα καταστήσουν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, άρα θα πουλάει και περισσότερο.

Ωστόσο, η πρόταση της Super League περί 14 ομάδων από την οποία να υποβιβάζεται κατευθείαν η 14η ομάδα και η 13η να παίζει μπαράζ με τη 2η ομάδα της β' κατηγορίας δεν βρίσκει σύμφωνη τη Football League. Οι εκπρόσωποι της β' κατηγορίας θέλοντας να προστατέψουν το δικό τους προϊόν και θεωρώντας ότι σε αυτή την περίπτωση η πρώτη κατηγορία μετατρέπεται στην ουσία σε ένα κλειστό κλαμπ, προτείνουν διατήρηση των 16 ομάδων και τον υποβιβασμό και προβιβασμό δύο ομάδων.

Διαφωνίες πάντως υπήρχαν μεταξύ της Football League και της ΕΠΟ σχετικά με την αναδιάρθρωση του δικού της πρωταθλήματος. Η Λίγκα των ομάδων της β' κατηγορίας πρότεινε να γίνει πλέον ένας όμιλος 18 ομάδων (του χρόνου θα έχει 20 απ' τους δύο ομίλους των 14 ομάδων που ίσχυε φέτος) και να μην υποβιβάζονται τέσσερις, αλλά δύο. Ωστόσο, σε κάτι τέτοιο αντιδρά η ΕΠΟ αφού η Γ' Εθνική (διοργανώτρια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) έχει 4 πρωταθλητές (όσοι και οι όμιλοί της) και δεν θέλει να μπαίνουν στη διαδικασία των μπαράζ (για να ανέβουν οι 2).

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για φερόμενα ως στημένα του 2011

Ο αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος ολοκλήρωσε την πρότασή του για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 σχετικά με το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες. Πλέον, το Συμβούλιο Εφετών είναι που θα λάβει την απόφαση για τους παράγοντες, τους παίκτες, τους μάνατζερ και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους που θα δικαστούν ή θα απαλλαχθούν. Πληροφορίες πάντως θέλουν έπειτα απ' την έρευνα του αντιεισαγγελέα ο αριθμός των 83 κατηγορουμένων στους οποίους είχαν ασκηθεί διώξεις αρχικά να έχει αυξηθεί στο διπλάσιο. Ωστόσο ορισμένα αδικήματα έχουν παραγραφεί εξαιτίας της καθυστέρησης της υπόθεσης.

Ορίστηκε ...να μη γίνει το ματς Ατρομήτου - ΟΦΗ

Για τυπικούς λόγους ορίστηκε χτες απ' τη Super League η αναμέτρηση μεταξύ ΟΦΗ και Ατρομήτου μετά τη δικαίωση των Κρητικών στην έφεση που είχαν υποβάλει κατά του μη ορισμού του παιχνιδιού απ' τη διοργανώτρια αρχή λόγω οφειλών τους σε παλιούς παίκτες (τις οποίες και τακτοποίησαν). Ωστόσο η μετέπειτα αποχώρηση του ΟΦΗ απ' το πρωτάθλημα αλλάζει και πάλι τα δεδομένα αφού ο Ατρόμητος είναι αυτός που θα πάρει τους 3 βαθμούς άνευ αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ