Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΡΙΚΑΛΑ
Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης προωθεί ο νομάρχης

Ανακοινώσεις καταδίκης από τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών

Να προωθήσει τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ), που ανατρέπουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, επιχειρεί ο νομάρχης Τρικάλων Στέφανος Πατραμάνης. Οσον αφορά στο πρόσχημα που χρησιμοποιεί ο Στ. Πατραμάνης για την προώθηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, που γίνεται χωρίς, καν, την έγκριση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, είναι η «αύξηση της απασχόλησης»!!!

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία καλεί το νομάρχη να σταματήσει άμεσα την προώθηση των ΤΣΑ, καθώς, διαφορετικά, όπως επισημαίνει, «θ' αποδειχτεί για μια ακόμα φορά η μετατροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ιμάντα περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής, που προωθείται κατ' επιταγήν της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου». Επισημαίνει ότι «τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης αποτελούν ένα όχημα για την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων» και προσθέτει: «Δεν αντιμετωπίζουν την καλπάζουσα ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες. Στην καλύτερη περίπτωση μοιράζουν την ανεργία. Εξάλλου οι εμπειρίες από άλλους νομούς, όπου εφαρμόστηκαν, είναι αρνητικές. Οπως στο Νομό Μαγνησίας, όπου ο νομάρχης Π. Σκοτινιώτης, στέλεχος του ΣΥΝ, είναι από τους πρώτους που προώθησαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και όπου ούτε η απασχόληση αυξήθηκε, ούτε η ανεργία μειώθηκε και η αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης του νομού συνεχίζεται, προχωρώντας ακόμα και στο ξεπούλημα του λιμανιού». Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ δηλώνει ότι θ' αγωνιστεί μαζί με την εργατική τάξη, τους επαγγελματίες και βιοτέχνες, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους επιστήμονες για μια άλλη πολιτική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο νομός μας και η χώρα και που θα έχει στο κέντρο της τον εργαζόμενο άνθρωπο κόντρα στις επιλογές του κεφαλαίου.

Την προώθηση των ΤΣΑ στο Νομό Τρικάλων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, επισημαίνοντας ότι ο νομάρχης εναρμονίζεται με τη γενικότερη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Και υπογραμμίζει: «Η ουσία της προώθησης αυτού του μέτρου είναι η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων και το σπάσιμο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, δίνοντας νέα προνόμια σε επιχειρήσεις και εργοδότες». Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει: «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταματήσει να κάνει το μεσάζοντα για την προώθηση των αντεργατικών ρυθμίσεων. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να μην πάρει μέρος στη σύσκεψη που καλεί ο νομάρχης γι' αυτό το θέμα και να καταδικάσει τα ΤΣΑ και κάθε προσπάθεια εφαρμογής τους στο νομό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ