Σάββατο 11 Απρίλη 2015 - Κυριακή 12 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκίνησε το «ταξίδι» για τις «Γειτονιές του Κόσμου»

Στιγμιότυπο από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης
Στιγμιότυπο από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης
Ασφυκτικά γεμάτη ήταν την περασμένη Κυριακή η αίθουσα του κινηματογράφου «STUDIO», στην πρεμιέρα του έργου «Οι γειτονιές του Κόσμου», που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου.

Την παράσταση παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Επίσης, η Ερη Ρίτσου, κόρη του Γιάννη Ρίτσου. Παρόντες ήταν ακόμα εκπρόσωποι της Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών και της παλαιστινιακής πρεσβείας.

Η πρώτη παράσταση συνοδεύτηκε με ζωντανή μουσική, την οποία έχει επιμεληθεί η μουσικός Σοφία Καμαγιάννη, ενώ πριν ξεκινήσει το έργο η νεοσυσταθείσα χορωδία του ΠΑΜΕ παρουσίασε ένα τραγούδι. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου.

Ολοι οι συντελεστές κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Η επόμενη προγραμματισμένη παράσταση είναι στις 19 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην Καισαριανή, στο Δημαρχείο της πόλης. Η είσοδος θα γίνεται με την αγορά ενός λαχνού του ΠΑΜΕ. Στόχος του ΠΑΜΕ είναι να παιχτεί το έργο σε εκδηλώσεις σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών και μαζικών φορέων.

Το ΠΑΜΕ συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της παράστασης. Οπως σημειώνει, «το "Στούντιο" των 600 θέσεων αποδείχτηκε μικρό για τον κόσμο που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην είσοδο του κινηματογράφου, κλείνοντας την οδό Σταυροπούλου.

Το αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας από τόσες εκατοντάδες εργαζομένων αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός ενισχύει τη δράση του ταξικού κινήματος. Είναι πολλαπλά χρήσιμος στους αγώνες που δίνουμε κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα, κόντρα στην ηττοπάθεια, στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Κόντρα στην πολιτιστική αλλοτρίωση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ