Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο δρόμο του αγώνα οι πυροσβέστες

Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εκατοντάδες ένστολοι πυροσβέστες, από τις Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, διεκδικώντας την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και μια σειρά ακόμη θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, εντάσσεται στο πλαίσιο των περιφερειακών αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει ο κλάδος, ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης που θα γίνει στην Αθήνα στις 28 του μήνα. Μετά τη χτεσινή κινητοποίηση, η σκυτάλη περνά στους συναδέλφους τους των υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 21 Ιούνη.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στο χώρο της Καμάρας, παρά την ξαφνική βροχή, που ευτυχώς δε διήρκεσε πολύ, παραβρέθηκε και χαιρέτισε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των πυροσβεστών.

Διεκδικούν την καταβολή άμεσα όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από προηγούμενα έτη, τη θεσμοθέτηση της υπερωριακής απασχόλησης και τη δημιουργία πυροσβεστικού μισθολογίου, την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα από πραγματοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης, και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο πυροσβεστικό σώμα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, στέγασης, υγιεινής και ασφάλειας, θωράκιση με υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική ζητούν επέκταση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών και στον κλάδο τους, αύξηση βασικού μισθού του ανθυποπυραγού στις 230.000 δραχμές και δικαίωμα συνταξιοδότησης στις οικογένειες των πυροσβεστών οι οποίοι πέφτουν την ώρα του καθήκοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ