Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα

Συλλαλητήρια αντίστασης σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας

Με αγωνιστικά συλλαλητήρια συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και καταδικάζοντας τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης. Για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, πραγματοποιούνται καθημερινά περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης σε χώρους δουλιάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στη Λάρισα η Επιτροπή Φορέων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνει συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη, που θα είναι η οριστική απόσυρση των μέτρων. Επίσης, τονίζει πως «είναι καθαρό ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και αρκετών ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, δε θέλουν να οργανώσουν τον αγώνα της εργατικής τάξης μέχρι την τελική νίκη καθώς είναι προσκολλημένες στη λογική της υποταγής της εργατικής τάξης στους στόχους του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης». Και υπογραμμίζει ότι η ευθύνη για τη συνέχιση του αγώνα πρέπει να περάσει στους ίδιους τους εργαζόμενους και σε όσα σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες θέλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Στη Μαγνησία το αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, την Πέμπτη 28 Ιούνη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, οι συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα εντείνουν τις προετοιμασίες τους με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους. Σήμερα και αύριο θα γίνουν περιοδείες στην Τράπεζα της Ελλάδας και στη Γενική Τράπεζα και ομιλία στους διοικητικούς υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Στα Τρίκαλα το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Αγωνιστικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί και στην Καρδίτσα. Η ημερομηνία που θα γίνει το συλλαλητήριο θ' αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ