Παρασκευή 17 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και, στη συνέχεια, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της επανέναρξης των συνομιλιών, η οικονομία, θέματα ΕΕ και οι περιφερειακές εξελίξεις. Το μεσημέρι ο Ν. Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρ. Παυλόπουλος, στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει συναντήσεις και με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

Εκδηλο και το γερμανικό «ενδιαφέρον»

Στο μεταξύ, το ζωηρό ενδιαφέρον που έχει και η Γερμανία για τη συνολική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αναδεικνύουν οι επαφές που είχε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Ε. Ολγκιούν, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το «υπουργείο Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, συναντήθηκε με το Γερμανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μ. Ροθ, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό. Μεταξύ άλλων, ο Ροθ φέρεται να δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μη χαθεί η νέα ευκαιρία για λύση, εννοώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, ο Ολγκιούν συναντήθηκε και με εκπροσώπους των Πρασίνων, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες για επενδύσεις στο ψευδοκράτος, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά άλλα στοιχεία.

Θυμίζουμε ότι, πριν μερικές μέρες, η ίδια η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επαφή με τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, στον οποίο σημείωσε ότι ο «διάλογος» για το Κυπριακό πρέπει να γίνει «μακριά από απειλές και εκβιασμούς» ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές «θετικής κατάληξης».

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή θα γίνουν στα Κατεχόμενα «προεδρικές εκλογές», το αποτέλεσμα των οποίων θα αλληλεπιδράσει και με την προετοιμασία για τις νέες συναντήσεις των δύο πλευρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ