Παρασκευή 17 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
«Ψάχνει» κονδύλια και νέα κερδοφόρα πεδία για τα μονοπώλια

«Ο Σόιμπλε είναι η μια όψη του ίδιου προβλήματος. Ζητάει λιτότητα που είναι μια αποτυχημένη συνταγή για την Ελλάδα και, από την άλλη, η κυβέρνηση είναι πιστή στον κρατισμό. Και τα δύο είναι λάθος. Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει και θα την πατήσει». Αυτό τόνισε, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1, ο Στ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας αιτήματα της εγχώριας αστικής τάξης για ένα πιο χαλαρό μείγμα διαχείρισης, προς απελευθέρωση παραπέρα κονδυλίων κρατικής στήριξής της, με ταυτόχρονη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας.

Οπως είπε, άλλωστε, ο ίδιος, σηματοδοτώντας το ρόλο επιταχυντή τέτοιων εξελίξεων που θέλει να παίξει το Ποτάμι, «δεν είμαστε ούτε με τη λιτότητα του παρελθόντος, ούτε με τον κρατισμό του παρόντος. Εμείς είμαστε το κόμμα των μεγάλων αλλαγών. Αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν αριστεροί και δεξιοί συντηρητικοί εγκέφαλοι».

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι το Μάη η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να βάλει νέους φόρους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν». Στηλίτευσε, δε, τη στάση της, λέγοντας ότι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές «ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα και περιμένει να κουραστούν οι εταίροι μας». «Η οικονομία όμως δεν αντέχει άλλο», προειδοποίησε.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν το Ποτάμι θα μπει στην κυβέρνηση, έβαλε ζήτημα έλλειψης συγκεκριμένου προγράμματος και στόχευσης εκ μέρους της κυβέρνησης: «Τι θα άλλαζε αν εγώ γινόμουν υπουργός Εμπορίου; Τι σημασία έχει να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι να κάνει με την παιδεία, την οικονομία, τους μετανάστες, τις διαπραγματεύσεις; Η κυβερνητική γραμμή είναι "μην κάνετε τίποτα"» είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ