Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Χελιώτης
Παναγιώτης Χελιώτης
χΦωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1908.

Πέθανε στην Ηλιούπολη το 1997. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. Πιάστηκε από τους κατακτητές για την αντιστασιακή δράση του και παρέμεινε έγκλειστος 4 χρόνια στο ναζιστικό στρατόπεδο του Νταχάου.

Εμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσα της ζωής του Στέλλα και η κόρη του Δάφνη πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

* * *

Φωτ.

Στις 16 Ιούνη συμπληρώθηκαν 8 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΕΛΙΩΤΗ, μέλους του ΚΚΕ. Ολα τα χρόνια του αγωνίστηκε για τα ιδανικά της Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 16.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ, του οποίου υπήρξε μέλος της ΔΕ.

Η γυναίκα του Καίτη Χελιώτη

* * *

Με τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΥΡΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Αντίστασης, προσφέρουμε στη μνήμη του 14.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Μαρία Σουρτζή

Ο γιος του Παναγιώτης Σουρτζής

* * *

Στη μνήμη του στρατηγού ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, το Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 10.000 δρχ. για το μουσείο Ρεντίνας και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Αλίμου.

* * *

Στη μνήμη των ΣΤΑΥΡΟΥ - ΜΑΤΙΝΑΣ και ΓΙΩΡΓΗ ΠΟΥΡΓΑΛΗ, η κόρη των Σταύρου και Ματίνας Αγγελική προσφέρει 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Η δρυς έπεσε. Ο παρ' ολίγον αιωνόβιος κομμουνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΖΗΣ, ο ακατάβλητος, ο θαλερός και φλογερός αντιστασιακός ξαφνικά μας άφησε χρόνους στις 15 Ιούνη 2001.

Γιώργος Αργυρίου
Γιώργος Αργυρίου
Για τους αγωνιστές της Κυψέλης, για την Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, αποτελούσε σύμβολο ζωντάνιας και δραστηριότητας.

Ο Κ. Κίζης υπήρξε ο άνθρωπος, ο οποίος, ως διαπρεπής καθηγητής, εγαλούχησε γενιές και γενιές νέων, όχι μόνο στα Μαθηματικά, μα σε ανώτερα ιδανικά, σ' αυτά του ανθρώπου και του αγωνιστή.

ΕΑΜικός αντιστασιακός από τους πρώτους, παρέμεινε ακλόνητος στις επάλξεις του αγώνα ως τα 93 του.

Κώστα μας, αγαπημένε και τιμημένε σύντροφε, πέθανες ίσως! Α, μπα. Αλλαξες και έγινες για μας ελπίδα και πίστη για ατσάλινη θέληση ζωής σαν την πολύχρονη δική σου, στο συνεχιζόμενο αγώνα.

Τα βαθιά γεράματα με εμπόδισαν να σου δώσω το στερνό φιλί, γι' αυτό και αντί γι' αυτό στέλνω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, στο κόμμα σου, στην αιώνια μνήμη σου 10.000 δρχ., ελάχιστο φόρο μεγάλης αγάπης και σεβασμού.

Λάμπης Λεωνιδάκης, παλαίμαχος αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε στις 25 Ιούνη 1948 από το μισαλλόδοξο κράτος της Δεξιάς, η κόρη του Λίζα και ο εγγονός του Αντώνης Βογιατζόγλου προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

* * *

Στη μνήμη του στρατηγού ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, οι Θανάσης Κόλιας και Γιάννης Γαβαλάς πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΛΑΖΑΚΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΣΕΡΓΑΚΗ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών μελών του Παραρτήματος Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ, τους οποίους δεν ξεχνώ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο Παράρτημα.

Νίκος Μπουζαρέλος

* * *

Στη μνήμη του ΣΤΡΑΤΗ ΠΕΡΓΑΛΙΔΗ, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης ως το 1947, ο οποίος βασανίστηκε και πέθανε στην Ασφάλεια Ηρακλείου στις 14 Ιούνη 1947, καθώς και στη μνήμη της συντρόφισσάς του ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΣ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μοσχάτου.

Εριέτα

* * *

Στις 14 Ιούλη θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του πατέρα μου ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΠΑΠΑΚΥΠΡΙΑΝΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Θωμάς Παπακυπριανός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ