Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΕΕ «σχεδιάστηκε για να προστατευτεί η κοινωνική δικαιοσύνη»!

Ως μία ακόμα επιχείρηση εξωραϊσμού της ΕΕ και της στρατηγικής της, που θέλει να ματώνουν οι λαοί για τη θωράκιση και ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, έρχεται να καταγραφεί η διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων των χωρών της λυκοσυμμαχίας και του Ευρωκοινοβουλίου, του οποίου οι διήμερες εργασίες ολοκληρώθηκαν χτες.

Το στίγμα δίνουν οι θεματικές ενότητες της διάσκεψης που είναι: «1) Η Ευρώπη πέρα από την κρίση: νέοι δρόμοι ανάπτυξης. 2) Η ήπειρος των θεμελιωδών δικαιωμάτων: μια Ευρώπη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ασφάλειας. 3) Ο ρόλος των κοινοβουλίων της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις επί των διεθνών συνθηκών. 4) Η διαδικασία συμμετοχής των εθνικών κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εξέλιξη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. 5) Ενδυναμώνοντας τον πολιτικό διάλογο».

Μιλώντας στη διάσκεψη, η πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδωσε την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολυθεί στους λαούς από το κεφάλαιο και την πολιτική της ΕΕ λίγο-πολύ σε αστοχία και «λοξοδρόμηση» της ΕΕ από το δήθεν κοινωνικό της ρόλο. Ετσι, προσφεύγοντας στην αλχημεία να ταυτίζονται η Ευρώπη και οι λαοί της με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ανέφερε: «Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι αναπόσπαστο, βασικό μέρος της ψυχής της Ευρώπης. Η Ευρώπη σχεδιάστηκε για να προστατευθούν η ειρήνη και η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότιμη συμμετοχή των χωρών - μελών στην ευημερία της».

Κατά τη δεύτερη μέρα, αναφερόμενη στο ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στις διεθνείς συμφωνίες, είπε ότι «θα πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους εκείνους, οι οποίοι διαπραγματεύονται, ότι οι χώρες μας δεν είναι εταιρείες, η ΕΕ δεν είναι μια εταιρεία για να υπογράφονται συμφωνίες και συνθήκες που αφορούν χώρες ή την ΕΕ ως μία εταιρεία».

Ως παράδειγμα έφερε τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ (TTIP), γύρω από την οποία στην πραγματικότητα ξετυλίγονται έντονοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, όχι φυσικά για τα λαϊκά δικαιώματα, αλλά για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα έχει το «πάνω χέρι» στην ΕΕ την επόμενη μέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ