Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιμένουν αγωνιστικά οι έκτακτοι

Επαναλήφθηκε χτες, με αμείωτο πάθος, ο συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και του Λευκού Πύργου στη θεσσαλονίκη (το μνημείο «ντύθηκε» με μαύρα πανό), από τους έκτακτους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ, οι οποίοι απαιτούν τη μονιμοποίησή τους.

Για άλλη μια φορά, πολύχρωμα μπαλόνια, κρουστά, σφυρίχτρες, πανό, πλακάτ και συνθήματα «υποδέχτηκαν» στην Ακρόπολη τους τουρίστες, οι οποίοι ενημερώνονταν για το τι συμβαίνει από φυλλάδια σε διάφορες γλώσσες που τους μοίραζαν οι συγκεντρωμένοι. Αυτή τη φορά, στην «γκάμα» των ευρηματικών συνθημάτων των εκτάκτων, προστέθηκε και ένα σύνθημα ενάντια στη συναυλία στο Ολυμπιείο: «Τα μνημεία φθείρουν οι συναυλίες και όχι των εκτάκτων οι απεργίες». Σύνθημα το οποίο, εκτός των άλλων, δείχνει πως οι έκτακτοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν τις πρωθυπουργικές και υπουργικές δηλώσεις πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με τις οποίες, τα μνημεία «κινδύνευαν» από τους απεργούς!

Οι έκτακτοι ακολουθούν με συνέπεια το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφασίστηκε στην πρόσφατη γενική τους συνέλευση, στο πλαίσιο του οποίου προετοιμάζεται και η πανελλαδική εξόρμηση ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ