Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απόλυτα δίκαια αιτήματα

Avaton

Υπάρχει κανείς σ' αυτή τη χώρα, που δε θεωρεί απολύτως απαραίτητη και αναγκαία την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών δουλιάς και αμοιβής, σε όσους έχουν την ευθύνη της προστασίας της κοινωνίας και του περιβάλλοντος από φυσικές και άλλες καταστροφές, όπως οι πυροσβέστες; Υπάρχει κανείς που δε θεωρεί πως η δουλιά των τελευταίων είναι επικίνδυνη και ανθυγιεινή; Οχι, θα πείτε. Και η απάντησή σας είναι καθ' όλα λογική, βέβαια, αλλά ποιος σας είπε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τη λογική.

Πολλά και διάφορα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Τους χρωστάνε δεδουλευμένα παλιότερων ετών, δεν έχουν θεσμοθετημένες υπερωρίες, είναι ανεπαρκέστατη η υλικοτεχνική υποδομή και η εκπαίδευσή τους, κλπ., κλπ. Το πλέον προκλητικό και παράλογο, όμως, είναι το γεγονός πως το επάγγελμά τους δεν έχει αναγνωριστεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Κι ας έχουν τον κίνδυνο μόνιμο σύντροφό τους. Κι ας θρηνεί ο κλάδος των πυροσβεστών αρκετά θύματα, που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα υπηρεσίας, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι όσοι έχουν τραυματιστεί.

Προφανώς, η προχτεσινή μαζική και μαχητική κινητοποίηση των πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη (φωτό) δε φτάνει για ν' αλλάξει τα «μυαλά» των κυβερνώντων. Τούτο, όμως, το γνωρίζουν και οι πυροσβέστες κι έχουν ήδη προγραμματίσει κι άλλες, με κορύφωση την πανελλαδική κινητοποίησή τους στην Αθήνα στις 28 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ