Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδηλώσεις σήμερα σε Αθήνα και Ρώμη για τους μετανάστες

Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί το ΠΑΜΕ

Με παράλληλες συγκεντρώσεις σήμερα σε Αθήνα και Ρώμη, το ΠΑΜΕ και η USB Ιταλίας (Ενωση Συνδικάτων Βάσης) διαδηλώνουν ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών μεταναστών στη Μεσόγειο. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη Ρώμη, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας καλούν, επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΓΕ, ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες βρίσκονται «χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με τα μωρά στην αγκαλιά, άλλες που γεννάνε μέσα στα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα, αναζητώντας μια ανθρώπινη ζωή γι' αυτές και τα παιδιά τους». Σχολιάζει την υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάμεσα σ' αυτές και της Ελλάδας, και επισημαίνει πως η ευθύνη «για μέτρα προστασίας και μέριμνας για τα εκατοντάδες παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο για την ασφάλειά τους από τα κυκλώματα δουλεμπορίας και σωματεμπορίας, για τις χιλιάδες κατατρεγμένες γυναίκες», βαραίνει την κυβέρνηση και το υπουργείο.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, ιδιαίτερα στις γυναίκες με τα παιδιά τους. Κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της χρειάζεται να εκφράσει με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη της, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται», καταλήγει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ