Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Συζητήσεις για μια αμυντική βιομηχανία υποκατασκευαστή μονοπωλίων

Με το νέο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (European Defence Agency - EDA) J. Domecq συναντήθηκε χτες στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος.

Επισήμως, συζήτησαν θέματα που αφορούν την επερχόμενη υπουργική σύνοδο των χωρών που μετέχουν στον Οργανισμό, στις 18 Μάη. Επίσης συζήτησαν «τις προτεραιότητες του Οργανισμού, καθώς και τις δυνατότητες που παρέχονται για ανάπτυξη ενός πλαισίου ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στην ενίσχυση των μικρών και μεσαίων αμυντικών βιομηχανιών», βασικός στόχος όπως είναι της συγκυβέρνησης η περιλάλητη «αναδιοργάνωση» και «ενίσχυση» της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που επαγγέλλεται, να αφορά τελικά το θάψιμό της σε ρόλο υποκατασκευαστή ευρωατλαντικών μονοπωλίων.

Ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής του EDA συναντήθηκε και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο, με τον οποίο συζήτησαν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την Ευρωπαϊκή Αμυνα και Ασφάλεια».

Σημειωτέον, ο EDA έχει σκοπό «την ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, καθώς και την προώθηση και ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα των εξοπλισμών. Αποβλέπει, επίσης, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης στον τομέα της άμυνας, στη δημιουργία ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής αγοράς αμυντικού εξοπλισμού, καθώς και στην προαγωγή της έρευνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ