Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συνθήκες... τσουλήθρας των τιμών

Νέα αρνητικά ρεκόρ στο «ναό του χρήματος»

Στα κατώτατα επίπεδα της χρονιάς έφτασε χτες ο Γενικός Δείκτης των τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενώ «μαύρα» είναι τα μαντάτα που παρουσιάζουν τώρα οι διάφοροι «αναλυτές» για το μέλλον της Σοφοκλέους το επόμενο διάστημα. Πολλές δεκάδες μετοχές έχουν «χτυπήσει» ήδη τις κατώτατες τιμές των τελευταίων 30-35 μηνών, αλλά όλοι εκείνοι που υπόσχονταν στους ενδιαφερόμενους «καλύτερες μέρες» έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,93% και έκλεισε στις 2.806,7 μονάδες, που είναι και το χειρότερο κλείσιμο της χρονιάς. Στη διάρκεια της συνεδρίασης απειλήθηκε και το όριο των 2.800 μονάδων, μια και ο δείκτης «έδειξε» 2.801,7. Χαρακτηριστικό του άσχημου κλίματος είναι το γεγονός ότι 287 μετοχές σημείωσαν απώλειες και μόλις 45 έκλεισαν με κέρδη.

Από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει ήδη 16,5%, δηλαδή για να φτάσει στα επίπεδα της πρώτης συνεδρίασης του χρόνου πρέπει να αυξηθεί κατά 20%. Την ίδια στιγμή πολύ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για επιμέρους δείκτες. Πτώση ρεκόρ σημειώνεται στο δείκτη των εκδόσεων και εκτυπώσεων (-38%), ενώ κέρδη σημειώνουν μόνο ο δείκτης των ασφαλιστικών εταιριών (20%) και των τηλεπικοινωνιών (3,5%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ