Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προς επανεξέταση οι σχολικές εκδρομές

Επανεξέταση του θέματος των σχολικών εκδρομών από τη νέα σχολική χρονιά εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την ταλαιπωρία των μαθητών του 3ου Λυκείου Αρτας και των τεσσάρων συνοδών τους που είχαν πάει εκδρομή στην Ελβετία. Οπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το σχολείο για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι βρέθηκε λύση, η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και χτες το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα. Ανακοίνωσε επίσης πως σε επικοινωνία με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρτας διατάχτηκε η διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα κάνει ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν ότι «τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα». Δεν υπάρχει δηλαδή πρόθεση να θιγεί το καθεστώς των συναλλαγών μαθητών με επιχειρηματίες, ούτε να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο σε αυτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ