Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Διορισμός νέου διευθυντή και προσφυγή στο ΣτΕ

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, και του αν. υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, ορίζεται ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός. Ο Στάθης Λιβαθινός είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη και της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας. Από το 2001 έως το 2007 υπήρξε υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και του Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής σύμφωνα με δηλώσεις του Στάθη Λιβαθινού θα είναι ο Θοδωρής Αμπαζής, μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ταυτόχρονα, με την ανακοίνωση του διορισμού του Στ. Λιβαθινού, ο δικηγόρος του Σ. Χατζάκη, Αντώνης Βγόντζας (δικηγόρος του Εθνικού στα χρόνια του Νίκου Κούρκουλου) ανακοίνωσε χτες, στους δημοσιογράφους ότι ο Σ. Χατζάκης έχει προβεί σε προσφυγή στο ΣτΕ με αίτημα ακύρωσης της απόφασης ανάκλησης του διορισμού του καθώς και σε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με αίτημα χρηματικής ικανοποίησης, «επειδή σε δηλώσεις και διαρροές ο αν. υπουργός έχει προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του Σ. Χατζάκη». Η προσφυγή για τη νομιμότητα ή μη της ανάκλησης αναμένεται να κριθεί προσωρινά εντός διμήνου και τελεσίδικα εντός διετίας.

Εν αναμονή πια του διορισμού του νέου ΔΣ του Εθνικού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού καλείται να δώσει πρώτα απ' όλα λύσεις στα θέματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Σ. Χατζάκης για το 2015 - 2016.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ