Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επενδύει στην τρομολαγνεία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την «αποτροπή» πέντε «τρομοκρατικών επιθέσεων» δήλωσε χτες ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο ραδιόφωνο «Φρανς Ιντερ». Οπως διευκρίνισε αργότερα το πρωθυπουργικό «περιβάλλον» στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιχειρήσεις αφορούσαν το διάστημα από το καλοκαίρι του 2013.

Ο Βαλς υποστήριξε ότι «όλα δείχνουν» ότι το σχέδιο έγινε με συνεργάτες «πιθανόν» από τη Συρία, τροφοδοτώντας έτσι την τρομολαγνεία στην οποία η κυβέρνηση επενδύει για να εξασφαλίσει ανοχή στη συμμετοχή της χώρας στους βομβαρδισμούς Συρίας και Ιράκ. «Η απειλή ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη, ουδέποτε είχαμε έρθει αντιμέτωποι με αυτό το είδος της τρομοκρατίας στην ιστορία μας», πρόσθεσε ο ίδιος, απευθυνόμενος στην ανησυχία που προκάλεσαν και σε λαϊκά στρώματα οι δολοφονικές επιθέσεις που έγιναν το Γενάρη στο Παρίσι, με θύματα αθώους ανθρώπους.

Εξάλλου, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» από τις αρχές της χρονιάς παραμένει σε ισχύ ειδική αστυνομική επιχείρηση (με τον κωδικό «Vigipirate»), ο «συναγερμός» και γενικά τα μέτρα ασφαλείας διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, ενώ σε μεγάλες πόλεις εξακολουθούν να υπάρχουν ακροβολισμένοι άντρες της αστυνομίας, αλλά και στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ