Σάββατο 25 Απρίλη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Αύριο ο β' γύρος στα Κατεχόμενα

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται η συνέχιση των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Αύριο πραγματοποιείται ο δεύτερος γύρος των «προεδρικών εκλογών» στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ο πρώην «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μουσταφά Ακιντζί - που για πολλούς έχει μεγάλη «δυναμική» - φαίνεται να επενδύει σε ένα προφίλ λιγότερο «σκληροπυρηνικό» από αυτό του αντιπάλου του Ντερβίς Ερογλου, διαβεβαιώνοντας φυσικά ότι θα συνεχίσει στην πεπατημένη και όσον αφορά το Κυπριακό. Ετσι, μιλώντας στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με βάση και το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φλεβάρη 2014 (που ήταν προάγγελος νέων διχοτομικών «λύσεων»), ενώ όσον αφορά τις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία είπε πως είναι ένας πολιτικός που ξέρει «τη σημασία της Τουρκίας στην περιοχή. Δεν μπορεί να είμαι συγκρουσιακός με την Τουρκία. Θα είναι μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού». Υποστήριξε ότι και η Τουρκία είναι υπέρ της λύσης του Κυπριακού αλλά ότι, στη θέση της δυναμικής που είχε δημιουργηθεί πριν 10 χρόνια για την ΕΕ, σήμερα, όλες οι πλευρές μπορούν να επωφεληθούν από «τη δυναμική που δίνει το φυσικό αέριο». Χρειάζεται να δημιουργηθεί μια νέα Κύπρος για τις νέες γενιές, μια Κύπρος που θα φέρει και τις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας σε καλύτερο σημείο και θα συμβάλει και στις οικονομίες και των δύο αυτών χωρών, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι «σε αυτά τα εδάφη πρέπει να είναι μια Κοινότητα που μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια, που θα διοικεί η ίδια τον εαυτό της, που θα ικανοποιεί η ίδια την ύπαρξή της».

Το αυριανό αποτέλεσμα της «κάλπης» αναμένεται ενώ έχει ήδη εξαγγελθεί επανέναρξη των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ενώ οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου μετατρέπονται σε «Μήλον της Εριδος» για όλο και περισσότερα μονοπώλια και ιμπεριαλιστικά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ