Τετάρτη 29 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ισόβια για τον πλοίαρχο του «Σεουόλ»

ΣΕΟΥΛ.--

«Τροφή» στην προσπάθεια συγκάλυψης των αληθινών αιτιών που οδήγησαν στο πολύνεκρο ναυάγιο, ένα χρόνο πριν, έδωσε η είδηση ότι ο καπετάνιος του «Σεουόλ» καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η λανθασμένη στάση που φέρεται να κράτησε ο συγκεκριμένος ναυτικός κατά τη βύθιση του σκάφους (όσον αφορά τη διαδικασία εγκατάλειψης του σκάφους) φαίνεται ότι βόλεψε μια χαρά όσους πασχίζουν να κρύψουν ότι ο χαμός πάνω από 300 αθώων ανθρώπων (στη συντριπτική τους πλειοψηφία έφηβων) ήταν κύρια αποτέλεσμα της ανυπαρξίας στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στη θάλασσα.

Από τις πρώτες μέρες μετά το «ατύχημα», είχαν αποκαλυφθεί μια σειρά πλευρές για την υπερφόρτωση του σκάφους, το πώς δεν τηρήθηκε η στεγανή υποδιαίρεση, με αποτέλεσμα τα νερά να πλημμυρίσουν πολύ γρήγορα το πλοίο, το πώς η εταιρεία πίεζε το πλήρωμα να εκτελεί τα δρομολόγια γρήγορα αλλά και ζητήματα επάνδρωσης συνολικά των ακτοπλοϊκών σκαφών με ναυτεργάτες που δεν είναι πλήρως και κατάλληλα εκπαιδευμένοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Στη διάρκεια των δικών που ακολούθησαν, τέτοιες πλευρές δε φωτίστηκαν παρά ελάχιστα, ενώ οι όποιες ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας επισκιάστηκαν σημαντικά, ειδικά αφού βρέθηκε νεκρός ο κύριος μέτοχος του ομίλου.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος που εισέπραξε από την υπόθεση και πρόσφατα δεσμεύτηκε για την επιχείρηση ανέλκυσης του πλοίου, ώστε -δήθεν- να στηριχτούν οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση του ναυαγίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ