Τετάρτη 29 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Διπλασιασμός εκτοπισμένων αμάχων σε δύο βδομάδες

ΣΑΝΑΑ.--

Οι επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων τους στην Υεμένη έχουν προκαλέσει μέσα στον πρώτο μήνα της επίθεσης πάνω από 300.000 πρόσφυγες, τουλάχιστον 1.000 νεκρούς και πολλές χιλιάδες τραυματίες, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν διπλασιασμό του αριθμού των προσφύγων μόλις τις τελευταίες δύο βδομάδες, γεγονός που αποδεικνύει τη δριμύτητα και την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, παρά την ανακοίνωση Σαουδαράβων αξιωματούχων πριν από μία βδομάδα πως τερματίζουν τάχα τις αεροπορικές επιδρομές και ξεκινούν το επόμενο στάδιο της επέμβασης, ονομάζοντάς το επιχείρηση «Αποκατάσταση Ελπίδας».

Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους άμαχοι εντοπίζονται στη βόρεια επαρχία Χάτζαχ και στις νότιες επαρχίες Ντάλε και Αμπγιάν. Παράλληλα, η αυτοεξόριστη στη... Σαουδική Αραβία κυβέρνηση του δυτικόφιλου Προέδρου της Υεμένης, Χάντι, παραδέχθηκε χτες πως οι πόλεις Ντάλε, Αντεν και Τάεζ (που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Υεμένη) έχουν πλέον γίνει «ζώνες καταστροφής».

Τέλος, χτες, Ιρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν τη Σ. Αραβία για τον εγκληματικό βομβαρδισμό του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, την ώρα που προσγειωνόταν ιρανικό αεροπλάνο της Ερυθράς Ημισελήνου με ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα, σημειώνοντας πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου από τη Σαουδική Αραβία. Παρά τις βόμβες, ο Ιρανός πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο και να το απογειώσει, αφότου μεταφέρθηκε το φορτίο σε τρόφιμα και φάρμακα από τους τελικούς αποδέκτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ