Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Εκρηκτική κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο»

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο «Δρομοκαΐτειο», καθώς το ψυχιατρείο, με μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, επωμίστηκε και εξακολουθεί να επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος στις εισαγωγές ψυχικά ασθενών με εισαγγελική παραγγελία, από το Σεπτέμβρη του 1999, που έπληξε την Αττική ο σεισμός, μέχρι σήμερα.

«Τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων του ψυχιατρείου σε υπόμνημά του προς την υφυπουργό Υγείας Χρ. Σπυράκη, δεχόμαστε 16 ασθενείς την εβδομάδα, που διατάσσεται ο εγκλεισμός τους από τον εισαγγελέα, δηλαδή περίπου 70 ασθενείς το μήνα - τους μισούς που απευθύνονται στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας με αυτόν τον τρόπο».

«Το μήνα Μάη, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, και τις 15 μέρες του Ιούνη, η κατάσταση έγινε αφόρητη. Με κατ' επανάληψη απειλές από τους εισαγγελείς και με μηνύσεις που έχουν καταθέσει σε βάρος μας, έχουν εισαχθεί το Μάη 80 ασθενείς και μέχρι τον Ιούνη 48».

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», τονίζουν οι εργαζόμενοι και επισημαίνουν ότι από σήμερα Πέμπτη που εφημερεύουν έως ότου δοθεί δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα δε θα δεχτούν ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ