Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Επιμονή στη σύνθλιψη του ΙΚΑ

«Μπαλάκι» οι γιατροί του Ιδρύματος ανάμεσα στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών

Οι γιατροί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων
Οι γιατροί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων
Την εμμονή της κυβέρνησης στην προώθηση των σχεδίων της για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), όπως αυτά είχαν διατυπωθεί στα βασικά τους σημεία από τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο πριν από ένα χρόνο, επαναβεβαίωσε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).

Ο Αλ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο για την ΠΦΥ που είδε το φως της δημοσιότητας αποτελεί ένα από τα πολλά κείμενα για εσωτερική συζήτηση μεταξύ των υπουργείων και ότι ...αφού υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο, θα κληθούν οι γιατροί να καταθέσουν την άποψή τους.

Σε ό,τι αφορά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, που αποτελεί και ένα από τα κύρια αιτήματα των κινητοποιήσεών τους, παρέπεμψε το θέμα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ δε δεσμεύτηκε για την απορρόφηση των γιατρών που προβλέπεται στο σχέδιο για την ΠΦΥ πως θα απολυθούν.

Η παραπομπή των γιατρών στον υπουργό Εργασίας από τον Αλ. Παπαδόπουλο αποτελεί βεβαίως τη συνέχεια του εμπαιγμού των γιατρών του ΙΚΑ, που έχουν γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία, αφού στη συνάντηση που είχε νωρίτερα χθες το πρωί η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του ΙΚΑ, ο Τ. Γιαννίτσης παρέπεμψε τα αιτήματά τους στον ...Αλ. Παπαδόπουλο!

Μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, η Ολομέλεια της διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στη χθεσινή συνάντηση «περιορίστηκε σε αόριστες υποσχέσεις και ουσιαστικά μετέθεσε τα κυριότερα απεργιακά αιτήματα των γιατρών του ΙΚΑ σε επικείμενο, άγνωστο προς το παρόν, σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 20 Ιούλη με δυο ακόμα πενθήμερες απεργίες.

Την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά σε γενική συνέλευση που πραγματοποιεί ο ΣΕΥΠΙΚΑ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Κινητοποιήσεις και των υγειονομικών

Κενές είναι περισσότερες από το 1/3 των οργανικών θέσεων - 2.000 θέσεις από τις 5.800 θέσεις που προβλέπει ο Οργανισμός του 1990, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Το πρόβλημα, μάλιστα, εντείνεται καθημερινά, τόσο γιατί ο όγκος των παρεχομένων υπηρεσιών αυξάνεται, αλλά και λόγω των εκατοντάδων αποχωρήσεων εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης, ενόψει και του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Στα πλαίσια αυτά, οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ ξεκινούν κινητοποιήσεις από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ και αρχίζουν από το 1ο νοσοκομείο στα Μελίσσια στις 29 Ιούνη 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ