Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Επιμένουν αγωνιστικά για τη σύμβαση

Αποφασιστικά και αγωνιστικά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα κατασκευαστικά έργα της Αττικής τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας από τις εταιρίες αύξηση στα μεροκάματα και τους μισθούς, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, στο ωράριο εργασίας και το ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι σε όλες τις κατασκευαστικές εταιρίες των έργων της Αττικής, με κινητοποιήσεις συνεχίζουν να απαιτούν από αυτές να υπογράψουν διμερείς συλλογικές συμβάσεις με βάση αιτημάτων αυτά που τους έχουν γνωστοποιηθεί σε κοινό κείμενο που έχουν συνυπογράψει τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου «Ο Προμηθέας», η Πανελλήνια Ενωση Χειριστών και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας.

Χτες, οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΑΛΤΕΚ και στους υποργολάβους της πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία δίωρη στάσης εργασίας, 7.30 με 9.30 το πρωί. Οι στάσεις έγιναν στα εργοτάξια των τμημάτων της Αττικής οδού στο Θριάσιο, στο Χαλάνδρι και στο ΚΕΣ (διόδια Παιανίας).

Τρίωρη στάση εργασίας ανά βάρδια έχουν κηρύξει για αύριο τα παραρτήματα εργαζομένων στα υπό κατασκευή τμήματα του ΜΕΤΡΟ και τα τέσσερα συνδικάτα. Συγκεκριμένα, η πρωινή βάρδια θα κάνει στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι, η απογευματινή 3 με 6 το απόγευμα και η νυχτερινή 11 με 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Στάση εργασίας έχουν κηρύξει για αύριο και το παράρτημα εργαζομένων στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων και το Συνδικάτο οικοδόμων από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ