Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ευρύτερη συσπείρωση

Σε κοινό βηματισμό εργαζόμενοι, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες κατεβαίνουν σήμερα σε ένα ακόμα συλλαλητήριο στην πόλη του Αγρινίου. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή για την Υποστήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας. Ενδεικτικό της ευρύτερης συσπείρωσης που έχει επιτευχθεί σ' αυτό τον αγώνα είναι και η σύνθεση της Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν δέκα φορείς: Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΙΚΑ, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών, η ΠΕΤ-ΟΤΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγρινίου και τα Σωματεία των Οικοδόμων, Οδηγών, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Με τον αέρα της αγωνιστικής διάθεσης που υπάρχει στο λαό της Αχαΐας, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας δραστηριοποιείται για την καλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου, που θα γίνει την Πέμπτη 28 του Ιούνη, στις 8 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, ώστε η κινητοποίηση να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Στο κάλεσμά της προς τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες του νομού η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει πως «οι ελιγμοί που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει είναι μια πρώτη νίκη του κινήματος». Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν αυταπάτες, καθώς η κυβερνητική πολιτική παραμένει σταθερή με «κριτήριο την εξασφάλιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου για την αφαίρεση δικαιωμάτων, για ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης».

Οι ηγεσίες, όμως, σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Πάτρας «"γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια" την απαίτηση των εκατομμυρίων απεργών για οργάνωση και συνέχιση του αγώνα, για κατάκτηση νέων δικαιωμάτων» και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στη «στρούγκα του "κοινωνικού διαλόγου"».

Οι συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι βασική προϋπόθεση για κατακτήσεις και κλιμάκωση του αγώνα είναι να διευρυνθούν οι γραμμές της ταξικής αγωνιστικής συσπείρωσης και στην πόλη της Πάτρας με νέες δυνάμεις, με νέα σωματεία, με μεγάλο αριθμό επιτροπών αγώνα, με νέους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ