Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάλλαξαν την «DIANA»

Την απαλλαγή της εργοδοσίας από τις ευθύνες για το θάνατο του Γ. Κασαπίδη, ηλεκτρολόγου της χαρτοβιομηχανίας «DIANA» στην Ξάνθη, που το Μάρτη του 1998 έπεσε από σκαλωσιά σε ακάλυπτο ιμάντα και πολτοποιήθηκε, την ώρα της δουλιάς, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Η εισαγγελέας της έδρας - η ίδια που στο στάδιο της προανάκρισης είχε ζητήσει την απαλλαγή και το κλείσιμο της υπόθεσης - πρότεινε αθώωση του ιδιοκτήτη κ. Ζερίτη και του μέλους του ΔΣ της εταιρίας κ. Αγγελόπουλου, προβάλλοντας πως οι ίδιοι απλά διευθύνουν την επιχείρηση, στην οποία υπάρχουν υφιστάμενοι με συγκεκριμένες θέσεις και ευθύνες. Ετσι, στη συνέχεια, υπέδειξε τους υπεύθυνους... προτείνοντας την ενοχή του γενικού διευθυντή κ. Χαραλαμπόγλου και του προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ράνου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Να σημειωθεί ότι δύο περίπου μήνες πριν το τραγικό αυτό ατύχημα, στις 5 Γενάρη 1998, δύο άλλοι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε λέβητα. Τόσο οι τρεις θάνατοι σε διάστημα 2 μηνών, όσο και όλες οι ενδείξεις φανερώνουν την εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της χαρτοβιομηχανίας.

Η ΓΣΕΕ, κάτω και από την πίεση των εργαζομένων της επιχείρησης, είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της διεύθυνσης για τους 3 θανάτους και από τότε άρχισε μια προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της επιχείρησης, που, όπως φαίνεται, οδήγησε στο χθεσινό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της χήρας του θύματος και της ΓΣΕΕ θα εφεσιβάλουν την απόφαση. Ενώ τον επόμενο Σεπτέμβρη αναμένεται να γίνει η δίκη για τα άλλα δύο θύματα, τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα κάτεργα της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ